transparent

REHABILITACIÓ DEL PALAU SAVASSONA, SEU DE L'ATENEU BARCELONÈS

La rehabilitació del Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès, és un projecte de llarg recorregut, que ha cobert algunes de les seves etapes més importants: la rehabilitació de la Biblioteca Jujol, la biblioteca Canuda, l’arxiu, l’escala, la recuperació de les façanes, són petits projectes per separat, amb un voluntat comuna de recuperació d’aquest edifici del S. XVIII, on hi conviuen els espais originals (sostres del pintor tardobarroc, Francesc Pla, el Vigatà) amb les reformes modernistes dels arquitectes Font-Gumà i Josep Maria Jujol. L’edifici a desgrat del seu passat esplendorós i d’estar vinculat a una institució cultural important de la societat civil no va escapar dels efectes del franquisme com ho demostra la remunta de tres plantes que va patir a finals dels anys 60. El projecte de rehabilitació és aquest lent anar posant ordre en aquest conjunt, posant en valor materials i oficis de les intervencions passades, amb una actualització contemporània del seu funcionament.

Obra seleccionada



Alfons De Luna Colldefors
Eduard MontanÉ BalaguÉ
Manuel Brullet Tenas
Mateu Barba Teixidor

mateu_barba@coac.net

www.setarquitectes.cat


Àlex GrÁvalos Torner - Arquitecte
Cristina Carrasco Novella - Arquitecte Tecnic
Miquel Portell TarrÉs - Enginyer
Anna Souto Mendoza, Helena BallestÉ, Sandra LÓpez-nuÑo - Arquitecte

Tornar
Carrer Canuda, 6,
Veure el mapa més gran