transparent

AMPLIACIÓ I REHABILITACIÓ DEL CENTRE DE CREACIÓ ARTÍSTICA HANGAR I LA CASETA DEL GUARDA AL RECINTE DE CAN RICART

La bellesa de l’inacabat Intervenir sense destruir, posar en valor el caràcter de l’espai i alhora reinterpretar-lo, rehabilitar essent respectuós amb la història i pensant en les noves utilitats, reconèixer les cicatrius del recinte com una empremta clau de la seva personalitat...D’això va aquest projecte. El projecte Hangar s'ubica dins del programa de "Fàbriques de la Creació".Es tracta d'adequar els edificis existents amb la mínima intervenció i el mínim cost econòmic possibles. Hangar és un Centre d'Artistes Visuals situat des de 1997 en una antiga nau dins del recinte fabril de Can Ricart. La intervenció es realitza des del respecte, reconeixent el caràcter i les qualitats físiques de l'espai existent, reinterpretant-lo però no transformant-lo; mantenint les cicatrius que mostren les transformacions sofertes al llarg del temps i sumant les que en sorgiran d'aquesta. Estratègicament s'introdueix un element comú a totes les naus, "el mòdul", exempt, que contraposa antic-nou.


Obra seleccionada



Arantxa Manrique Gimeno
Yaiza Terré

hola@arantxamanrique.com

www.arantxamanrique.com


Sergi Pérez Cobos - Arquitecte Tecnic
Static Ingeniería - Càlcul Estructura
Aia Instal.lacions Arquitectòniques - Instal·lacions
Ferran Pelegrina - Arq. Tècnic. Consultor
Fca_forteza Carbonell Associats - Project Manager

Tornar
Passatge MarquÉs Santa Isabel 40 ,
Veure el mapa més gran