transparent

Complejo La Pallaresa: Viviendas, Hotel y Cine

El solar es troba en la frontera de dues zones de morfologia molt diferent. Por una banda, el límit amb el casc antic, i per altre banda, el límit amb el barri de Singuerlin. La conclusió de l’autopista i la construcció del parc Europa van unir las dues zones sense resoldre el front de Singuerlin. La proposta soluciona aquesta frontera amb la creació d’una nova centralitat amb equipaments a escala urbana i 200 habitatges. Estratègia: 1 Verticalitat dels edificis per alliberar terreny. 2º.- Alliberació de fins a 8.500 m2 de terreny per a convertir-los en espai verd com prolongació del parc Europa i connexió amb el complex lúdic de Can Zam. 3º.- Simbolisme a nivell urbà. Es genera un element simbòlic, la porta al barri de Singuerlin, que es defineix pel diàleg entre els dos edificis en alçada destinats a habitatges. Els tres edificis es situen en el solar de tal forma que els accessos, marcats per grans voladissos, configuren un gran espai urbà a mode de plaça porticada.



Eduardo Souto De Moura
Esteban Terradas
Robert Terradas

info@terradasarquitectos.com


Federico Acetti - Arquitecte
Daniel Castro - Arquitecte
Juan Hernández - Instal·lacions
Julio Martinez Calzón - Estructures

Tornar
Avinguda Pallaresa, S/n Cantonada Francesc Macià, Santa Coloma De Gramenet
Veure el mapa més gran