transparent

Centre d'Assistència Primària Progrés-Raval a Badalona

La situació de l'edifici pretén donar resposta als problemes que suposa l'aparició d'un buit en un teixit homogeni com és el Raval de Badalona, una retícula dissenyada perquè l'únic espai públic sigui el carrer. L'edifici dóna façana a una nova plaça i al separar-se de les construccions properes genera un pati que serveix d'accés. El nou CAP conformarà juntament amb un futur equipament municipal un nou espai urbà. L'edifici s’organitza en dos volums diferenciats. El primer és una planta baixa bastant opaca que s'adossa a la mitgera. El volum de consultes apareix com un prisma que es recolza en la planta baixa de color negre. Un únic pilar molt expressiu separa el porxo i el pati d'accés de la resta d'espai públic. Aquesta caixa és opaca en els extrems, però totalment oberta cap a la plaça amb un filtre continu format per una gelosia ceràmica, darrere de la qual hi ha un mur cortina que dóna transparència total a les sales d'espera.



Jordi Badia

baas@baas.cat

baas@baas.cat


Bis Arquitectos - Estructures
Forteza Carbonell Associats - Medicions I Pressupost
Consulting Lluis Duart Sl - Instal·lacions

Tornar
C/ General Weyler, 44, Badalona
Veure el mapa més gran