transparent

Ampliació Facultat de Biologia - UB

Situada en la franja límit del solar, entre la actual Facultat i un collegi major, l'ampliació es planteja com un contenidor de 170m de llarg, amb una façana de 44m que delimitarà un futur passeig entre l'Avinguda Diagonal i el Cementiri de les Corts. Estructuralment, la seva secció transversal està definida per una o dos crugies de 7.8 y 8.4m, variant segons la proximitat amb dels edificis adjacents. Un passadís organitza l'espai interior. Aquest està subdividit en tres parts depenent de les vistes i la il•luminació natural desitjades.Al llarg del passadís, pilars, escales i accessos estan disposats alternadament, produint diferents ritmes espacials. Des de l'exterior, aquests canvis generen una variació en façana, trencant la monòtona repetició del mòdul tipus. Entre l'ampliació i l'edifici existent es genera una plaça on s'hi projecta una biblioteca. Un espai de doble alçada soterrat il•luminat cenitalment.



Víctor Rahola

estudi@raholavidal.com

Tornar
Av. Diagonal 643, Barcelona
Veure el mapa més gran