© Lluc Miralles

Cooperativa d'habitatges La Borda

Lacol SCCL

La Cooperativa d’habitatges La Borda és una promoció auto-organitzada per accedir a un habitatge digne i no especulatiu a través d’una estructura col·lectiva. El projecte neix el 2012 en el marc de la recuperació comunitària del recinte industrial de Can Batlló, i es basa en tres principis transversals:


(1) re-definir el programa de l’habitatge col·lectiu a partir d’espais comunitaris que permeten estirar el fet d’habitar des de l’espai privat a l’espai públic per potenciar la vida comunitària i veïnal.


(2) reduir l’impacte ambiental tant en la construcció com durant la vida útil, prioritzant els sistemes passius per aconseguir el confort en els habitatges amb el mínim consum i reduir així els costos globals d’accés a l’habitatge i la possibilitat de pobresa energètica.


(3) amb la participació de les usuàries en tot el procés (disseny, construcció, ús i gestió) convertint-se amb la variable més important i diferencial del projecte, essencial per a la innovació I experimentació.

Autors

Cristina Gamboa  : Arquitecte

Eliseu Arrufat: Arquitecte

Mirko Gegundez: Arquitecte

Pol Massoni: Arquitecte

Col·laboradors

Arkenova SCCL: Enginyer

Aumedes DAP: Medicions i Pressupost

Miguel Nevado: Estructures

Societat Orgànica SCCL: Càlcul sostenibilitat

Obra Guanyadora
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privada Aquesta intervenció mostra de manera clara una fita en el desenvolupament dels habitatges col•lectius. Esdevé un referent des del model cooperatiu de promoció fins l’estudi de la flexibilitat en els models d’habitatges, passant per l’aposta a la no inclusió d’aparcament de cotxes i la defensa d’altres medis de transport. També mostra el treball sobre un model d’edifici amb amplies superfícies comunitàries, i la cura en la tria de materials i tècniques constructives de baixa incidència energètica.
Obra Guanyadora
Projecte guardonat

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2019
Modalitat Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privada
Societat Lacol SCCL      
Contractista -
Promoció Privat
Web societat www.lacol.coop
Email societat info@lacol.coop
Localització c/ de la constitució 87, BARCELONA
Enllaç video https://vimeo.com/340260823