© José Hevia

Buenaventura Muñoz

Allaround Lab

Aquest habitatge de sostres altsamb volta catalana forma part d'una finca clàssica de l'Eixample de sis unitats per replà, amb un perímetre irregular i trossejat que dificultava una disposició funcional de les peces.


La intervenció ha consistit en la conservació del perímetre i dels elements estructurals, eliminant les particions i establint un eix d'extrem a extrem de l'habitatge que oferís una continuïtat i unitat a una peça molt trencada, a més d'aportar llum natural a l'interior i potenciar les visuals entre estances.


Aquest eix no consisteix únicament en una gestualitat geomètrica, sinó que divideix l'habitatge en dues zones: l'àrea de serveis, on trobem l'entrada, cuina i bany, així com totes les instal·lacions i, per altra banda, les habitacions, menjador i sala d'estar.


Suportats en aquest eix, es prenen decisions com la diferenciació dels sostresi la seva projecció sobre el pla del terra contrastant antic i modern, posant en valor la senzillesa de l'arquitectura tradicional.


Autors

Jordi Ribas Chaparro  : Arquitecte

Noelia de la Red de la Cova  : Arquitecte

Col·laboradors

Lena Zhang: No especificat

Lena Zhang: No especificat

Lena Zhang: No especificat

Lena Zhang: No especificat

Obra Destacada
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents Aquest treball mostra l’eficàcia i la utilitat de la geometria i la composició de materials i colors en les intervencions arquitectòniques interiors, facilitant l’ús de l’espai a partir de la introducció de diverses diagonals que determinen zones diverses sense alterar substancialment els volums inicials. El jurat vol ressaltar precisament aquest fenomen, el de la capacitat de transformació profunda de l’espai a partir de l’aplicació de geometries de superfície.
Obra Destacada
Projecte guardonat

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2019
Modalitat Inclou intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents
Societat Allaround Lab      
Promoció Privat
Web societat www.allaroundlab.com
Email societat hello@allaroundlab.com