© ENRIC DUCH

POLIESPORTIU I ORDENACIÓ INTERIOR D'ILLA TURÓ DE LA PEIRA

ANNA NOGUERA NIETO, JAVIER FERNANDEZ PONCE

L'actuació en el Turó de la Peira ha suposat la regeneració integral d'un espai urbà inhòspit i desestructurat. La concentració de dos equipaments obsolets en un sol edifici ha permès la creació d'un espai verd que aporta qualitat de vida, mediambiental i serveix de suport a la biodiversitat.


La intervenció aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient des de la seva construcció fins al seu funcionament.


El disseny de l'edifici amb criteris d'arquitectura passiva juntament amb l'aplicació de noves tecnologies han aconseguit un equipament de gran eficiència energètica.


L'estructura principal de l'edifici és íntegrament de fusta prefabricada destacant la seva singularitat en tractar-se de dos espais de grans llums superposats.


La proposta posa especial èmfasi en les percepcions que es transmeten a l'usuari: Il·luminació natural, vegetació i fusta aporten un ambient càlid i acollidor, allunyat de la fredor característica d'equipaments similars.


Autors

ANNA NOGUERA NIETO  : Arquitecte

JAVIER FERNANDEZ PONCE  : Arquitecte

Col·laboradors

ANNA ZAHONERO, PEPA MORÁN, VÍCTOR ADORNO: Paisatgista

CARLES RUBIO, JAVIER LÓPEZ, LARA FERRER, MARC BUSQUETS: Equip redactor

MANEL FERNÁNDEZ, TON COLL: Càlcul estructura

XAVIER SALTÓ, MICHEEL WASSOUF, OLIVER STYLE: Càlcul sostenibilitat

Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2019
Modalitat Inclou edificis de nova planta de promoció pública
Contractista POLIDEPORTIVO LA PEIRA UTE (FERROVIAL AGROMAN, SA - CONSTRUCCIONES DECO, SA)
Promoció Públic
Email societat arquitectura@annanoguera.com
Coordinades 430853.71 n, 4587153.40 e
Localització BARCELONA
Enllaç video https://vimeo.com/350209835/d7d0405a9f