© Toni Bonet - BONET FOTOGRAFIA

Casa M88

rga arquitectes

El projecte busca posar en relleu les textures i matèria de l'habitatge original del 1900 en contraposició de la nova ampliació, concebuda com una caixa neutra i eficient constru?da amb fusta.


Donat que és un habitatge entre mitgeres, s'aposta per enderrocar l'escala original i transformar-la en una nova entrada de llum, un nou pati exterior amb un arbre.


La nova distribució aposta per trencar els esquemes de la successió i jerarquia d'espais tradicionals:


En planta baixa, el garatge es transforma en un pati obert d'accés.


La cuina i sala d'estar estan obertes al garatge i al pati de l'habitatge, refor?ant el concepte d'espai passant.


En planta primera, la zona de "nit", es transforma en zona de "també de dia". S'eliminen totes les divisòries i no s'instal.la cap porta. Tant sols es "construeixen" dos caixes de fusta que allotgen els banys i els armaris.


Les caixes i el pati central configuren una successió d'espais sense necessitat de tancaments, afavorint l'ús múltiple durant tot el dia.


Autors

Xavier Ruscalleda: Arquitecte

Obra Guanyadora
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents El jurat reconeix l’aposta d’aquesta obra en intervenir en un tipus d’habitatge molt comú als dos Vallès, com son les cases de cós, introduint canvis en la concepció tradicional i aportant una interessant manera de tractar aquest tipus. Valora l’agilitat que s’incorpora al conjunt al tractar de manera agosarada el pati interior –celobert-, que provoca de manera afortunada la quasi fragmentació dels volums resultants, permetent una entrada a l’habitatge ben acomodada a la presència del cotxe.
Obra Guanyadora
Projecte Guardonat

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Vallès
Any 2019
Modalitat Inclou intervencions interiors i exteriors, efímeres o permanents
Societat rga arquitectes      
Promoció Privat
Web societat www.rga.cat
Email societat rga@rga.cat
Localització c/ Montserrat, TERRASSA