© Lluís Bernat

Rehabilitació d'una casa de cos a Mataró

ar47 estudi d'arquitectura

Rehabilitació d'una casa tradicional entre mitgeres construïda al 1.900. La casa s'estructura a partir d'una escala central que organitza l'habitatge en dos estances, una a cada façana.


Es conserva el major nombre de trets característics de la casa: la configuració de l'edifici principal i tota l'estructura portant: parets de fàbrica ceràmica i mamposteria, sostre de bigues i llates de fusta i sobretot, la gran escala central.


L'objectiu és donar llum i amplitud a totes estances de l'habitatge, cercant la màxima fluïdesa, amb espais flexibles i oberts, però fàcilment segregables. En planta baixa es construeix un vestíbul-aparcament amb la sala-cuina-menjador donant al pati. A les plantes pis s'organitzen tres habitacions i en planta segona un gran estudi mirant el pati. Els paquets d'aigua (de nova construcció) són caixes de fusta que inclouen els diferents armaris. Al fons del pati es rehabilita la construcció annexa existent com a estudi musical totalment insonoritzat


Autors

Robert Aparicio Trigueros: Arquitecte

Roger Jornet Ginestà: Arquitecte

Silvia Ollé Cortés: Arquitecte

Col·laboradors

Ivana Rossell: Acústica

Obra Guanyadora
Reconeixement en l'àmit del premi Puig i Cadafalch de Mataró Amb diferents intervencions acurades i respectuoses amb les preexistències edificatòries, aquesta obra és un exemple sobre com intervenir en aquest gra petit que constitueix el teixit edificatori de les cases de cós de Mataró per obtenir les màximes qualitats espacials i condicions de confort dels habitatges que s’hi ubiquen.

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Maresme
Any 2020
Modalitat Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada
Societat ar47 estudi d'arquitectura      
Contractista Sancas Construccions
Promoció Privat
Web societat www.ar47.net
Email societat ar47@ar47.net
Localització MATARO