© Luís Díaz Díaz

Casa 1819 HV

Albert Brito Ferraz

Calella està formada per un entramat de construccions entre mitgeres, molt habitual al Maresme, 'cases de cós' es caracteritzen per tenir 4 o 5 metres d'ample, 2 o 3 plantes, molta profunditat i un petit pati a l'interior de l'illa.


En l'habitatge han de conviure una dona i la seva mare. A més, el projecte ha d'inserir-se dins d'una parcel·la molt estreta (4 m) i molt profunda. Això condiciona en gran manera les circulacions verticals i l'entrada de llum.


La mare habita els espais en planta baixa i la filla les plantes superiors. La primera disposarà d'accés directe al carrer i al pati interior. La filla disposa d'un programa de cuina, estar, menjador o habitació en un mateix espai i una sala polivalent en la planta superior.


A causa de l'ample de la parcel·la es planteja un treball en secció on els nivells del programa permeten una relació directa entre els espais alhora que faciliten l'entrada de llum en totes les estàncies.


Es busquen visions creuades de manera que en tot moment es controlin els espais de l'habitatge, evitant les barreres visuals. L'escala ascendeix per la casa mostrant les diferents possibilitats que ofereixen els diferents espais.

Autors

Albert Brito Ferraz  : Arquitecte

Col·laboradors

Bernuz Fernandez Arqs.: Càlcul estructura

Inma Hervés González: Arquitecte

Paula Poblet Parcet: Arquitecte

Obra Guanyadora
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció pública o privada El jurat vol destacar l’actitud valenta i transformadora d’una casa de cós de nova planta, remarcant el gran treball de la secció d'aquest projecte, imposant el vuit sobre el ple resolt tot el programa en una parcel·la molt estreta, desdibuixant-ne l'estretor i obtenint uns espais generosos i plens de llum, tan difícils d’aconseguir en aquesta tipologia típica de la comarca del Maresme. També es vol puntualitzar la sensibilitat en la recuperació dels materials tradicionals en una casa de nova planta.

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Maresme
Any 2020
Modalitat Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció pública o privada
Societat Ofici: arquitectura      
Promoció Privat
Web societat www.ofici-arquitectura.com
Email societat estudi@ofici-arquitectura.com
Localització Carrer Sant Antoni 147, CALELLA