© Joan Altés

Rehabilitació La Riera 33

Eduard Mayoral i Jové

La finca data de l'any 1864, actualment pertany al Catàleg del Patrimoni de Mataró, eren dues cases bessones amb una única fa?ana, l'autor el Mestre d'Obres en Jeroni Boada. L'any 1952 La Riera 33 es va dividir en quatre plantes independents, a la planta baixa les Galeries Aymar i a les plantes superiors, oficines.


Les obres es duen a terme durant 2017-2019 consisteix en rehabilitació completa de la fa?ana i la rehabilitació integral de les plantes per a Habitatges.


La Rehabilitació ha consistit en retrobar els elements originals i integrar-los amb l'ús d'Habitatge amb tots els condicionats que això té. Així, el sostre de la Planta Primera estava amagat per dos sostres morts i tot i que estava molt malmès es va poder restaurar, una aparen?a de murs de càrrega, era l'antiga galeria porxada, els sostres també estaven amagats i s'han pogut recuperar deixant-los a la vista. La Fa?ana es va poder rehabilitar totalment gràcies a l'acord entre els dos propietaris.


Autors

Eduard Mayoral i Jové  : Arquitecte

Col·laboradors

Gisela Bosom Proartis: Restauradora DF

Lara Pujol: Interiorista

Toni Rosiñol: Aparellador

Valeria Mayoral: Col·laborador despatx

Obra Guanyadora
Menció especial al premi Puig i Cadafalch de Mataró El jurat valora especialment la restauració dels esgrafiats de la façana i haver propiciat, també, la restauració de la façana veïna així com la sensibilitat per restaurar i mantenir diversos elements a l’interior dels habitatges tot i no estar catalogats. La resolució dels nous habitatges de dimensions importants, respecta i s’adequa a l’entitat de la finca.

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Maresme
Any 2020
Modalitat Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada
Contractista Espais Constructius SCP
Promoció Privat
Email societat emayoral@coac.cat
Coordinades 453685.02 n, 4598773.92 e
Localització MATARO