© Aitor Estevez Olaizola

Reforma de pis a Vic

murmur arquitectura

Reforma de pis


Carrer de Bisbe Morgades, VicEl pis estava en desús des de feia anys i la distribució existent responia a una forma de viure de la seva època. El projecte va centrar els esforços a treure distribucions innecessàries de petites habitacions i col·locar la cuina en una posició central i protagonista de l'habitatge. La propietària de la casa, amb una especial sensibilitat pels acabats i amb una forta voluntat per investigar possibles resultats formals, ens va animar a pensar en solucions poc convencionals per perfilar la materialitat del projecte.

S'uneix l'antiga cuina, un bany, una habitació i el passadís d'entrada per generar un espai de cuina més gran, que permeti l'organització de dues grans franges d'emmagatzematge i una gran illa central. Al bany es va optar per un material de revestiment continu, igual que en el paviment de tot el pis, generant dues cabines independents de dutxa i vàter.

Amb la nova distribució, la sala d'estar i l'habitació principal queden unides per una porta-envà de quatre peces de mirall a ambdues cares. La paret oposada es revesteix amb panells de fusta blanca amb el mateix mòdul, un dels quals és la porta d'accés a dues habitacions més.


Autors

Alba Pijuan i Panadés  : Arquitecte

Jordi Capdevila Castells  : Arquitecte

Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Comarques Centrals
Any 2021
Modalitat Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada
Contractista Diversos industrials
Promoció Privat
Web societat www.murmurarquitectura.com
Email societat hola@murmurarquitectura.com