© TANIT PLANA

ASCENSOR PÚBLIC PER MILLORA DE L'ACCESSIBILITAT AL BARRI DE "LA RAMPINYA

PERE SANTAMARIA GARCIA

ASCENSOR PÚBLIC PER MILLORA DE L'ACCESSIBILITAT AL BARRI DE "LA RAMPINYA". Sallent



Es proposa la col·locació d'un ascensor al final del carrer Concepció per tal de resoldre l'accessibilitat del barri i millorar-ne la connectivitat amb el nucli urbà.



La intencionalitat de l'actuació es basa en la integració paisatgística del conjunt procurant destacar i posar en valor els punts forts de l'emplaçament (visuals, recorreguts, entorn) a través de la proposta arquitectònica.



El carrer de 6 m. d'amplada s'allarga fins a arribar a la vertical de l'ascensor i vola uns 3m. mitjançant una plataforma mirador sobre el riu i el poble. El paviment del mirador, de formigó rentat a l'àcid, s'unifica amb el del carrer per tal de crear una prolongació del carrer fins al mirador.



L'ascensor es resol mitjançant tres pantalles de formigó acabades amb xapa d'acer i cabina de vidre que permet gaudir de vistes panoràmiques mentre es circula verticalment, i al mateix temps permet tenir una transparència des del carrer Concepció per ressaltar les visuals sobre el nucli històric situat a l'altra banda del riu.


Autors

PERE SANTAMARIA GARCIA  : Arquitecte

Col·laboradors

GEMMA TORRAS: Arquitecte

JORDI CLARAMUNT: Arquitecte Tecnic

PILAR TOLL: Arquitecte

SERGI HUERTA: Arquitecte

Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Comarques Centrals
Any 2021
Modalitat Intervencions paisatgístiques i ordenació d’espais urbans
Societat SANTAMARIA ARQUITECTES SLP      
Contractista BERGAVIA
Promoció Privat
Web societat https://santamariaarquitectes.cat/
Email societat pere.s@coac.net
Coordinades 41.82303 n, 1.89326 e
Localització SALLENT
Enllaç video https://www.youtube.com/watch?v=bRvyDM-XiXE&t=11s