© Laura Villaplana

Habitatge unifamiliar

TGa arquitectes

L'habitatge es planteja en planta baixa connectat al jardí, això genera la necessitat de tancar-se al carrer per obrir-se al pati posterior orientat a sud. Només una escletxa en el formigó permet un espai intermedi descobert per ventilar i il.luminar el centre de la casa.


Tancar la resta del jardí, provocant una relació dins fora que garanteix tancar habitatge des del carrer i formalitza la resta de la façana. Les obertures es concentren a la façana sud, a través d'un voladís que permet un porxo a l'estiu que protegeix de la incidència solar però que permet els guanys tèrmics al hivern i minimitzar la despesa en calefacció. L'enllistonat de fusta de façana permet tancar-se a la plaça permet apropiar-se del pati a l'habitatge fonent-se en un únic espai interior-exterior.


La distribució interior, es redueix a l'existència d'un mur porticat de zig-zag que genera els espais al seu voltant. L'interior té l'absència de revestiments, només els necessaris per aïllar-se de l'exterior.


Unes obertures al cel en la coberta enjardinada, així com l'escala, en els punts més allunyats de la façana sud permetran futures ampliacions en alçada.Autors

Jordi Grané Font  : Arquitecte

Ricard Torres Montagut: Arquitecte

Col·laboradors

David Mata: Arquitecte

Obra Guanyadora
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció pública o privada
Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Comarques Centrals
Any 2021
Modalitat Inclou edificis d'habitatges unifamiliars de promoció pública o privada
Societat TGa arquitectes   
Contractista Obres i reforma Jaikot
Promoció Privat
Email societat torresgrane.arquitectes@gmail.com
Coordinades 406054 n, 4622673 e
Localització SANT FRUITOS DE BAGES