© Jerome Rens

Rehabilitació de d'edifici per a destinar-lo a vuit habitatges

Maria Asuncion Vidal Layel


Es tracta del projecte de rehabilitació dels conjunt de Ca l'Abadessa, format per tres edificis, dos amb façana al carrer Comte i un amb façana al carrer Misser Sitges. Els habitatges tenen la planta baixa comuna. El projecte respecta la volumetria del conjunt, així com la de la pell exterior i tots els elements de façana i de planta baixa amb valor històric i arqueològic.


Els promotors dels habitatges són els seus propietaris, pel què no hi ha la intermediació de promotor i per tant no hi ha altre benefici de la promoció que el propi habitatge.


Construir "cases per viure" i no per bescanviar, amb més valor d'ús que valor d'inversió, és l'essència de l'autopromoció.


Les realitats tant familiars com de preferències de vida són molt variades i diverses, evolucionant al llarg del temps. Diferents tipus d'habitatge, flexibles, tant en superfície com en distribució, i molt fàcilment adaptables, permetran poder satisfer les necessitats d'aquestes realitats.


Compositivament, l'edifici s'organitza a partir de patis interiors d'illa per millorar la orientació de les façanes, garantint la ventilació creuada de tots els habitatges i la privacitat necessària dels espais exteriors vinculats als habitatges.


S'empren materials naturals com la fusta i la pedra nua dels elements arquitectònics que com a restes arqueològiques que es conserven, tot deixant-les visibles. L'estructura de bigues de fusta laminada vista, està integrada com un element compositiu d'acabat dels diferents espais dels habitatges.


S'aposta per una construcció en sec, amb materials d'origen natural respectuosos amb el medi ambient.


El resultat són 8 habitatges (amb plaça d'aparcament i traster) en un entorn arquitectònic històric projectats a mida de les necessitats dels seus propietaris i que són els usuaris finals, situats en un entorn urbà on és molt difícil trobar habitatges amb els estàndards necessaris de confort i salubritat i de dimensió exigibles.


Autors

Antoni Bou i Monclús  : Arquitecte

Maria Asuncion Vidal Layel  : Arquitecte

Col·laboradors

Antoni Curull i Ceron: Aparellador

Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Tarragona, 6è Premi Alejandro de la Sota
Any 2021
Modalitat Intervencions de Restauració en el Patrimoni. Inclou obres de restauració, rehabilitació o reforma.
Contractista Constècnia
Promoció Privat
Web societat www.avlarquitectura.com / www.antonibouarquitectes.com
Email societat mavila@coac.net
Localització Carrer Comte 11- 11Bis i Misser Sitges, 1, TARRAGONA