© ORIOL GOMEZ CUBERES

CASA FB

XAVIER GALLEGO SEUBA

CASA FB


El projecte es realitza en un edifici plurifamiliar entre mitgeres, situat en el nucli antic de la població, l'edificació original data anterior al 1900 i es el resultat de un aglomerat d'antics habitatges de geometries complexes.


La intervenció afecta a diverses plantes de l'edificació. La planta primera, té forma de L i es el resultat de adherir dos habitatges, d'èpoques diferents, aquests queden vinculats per un pati interior que permetrà relacionar el programa de dia i el de nit.


A la planta baixa s'hi ubica l'aparcament i en planta segona la golfa.


La proposta arquitectònica pretén dividir clarament dues zones, zona de nit i de dia, aquestes queden articulades, formant un pou de llum que articularà les peces i evitarà els passadissos.


La intervenció es realitza combinant l'ús dels materials originaris amb materials actuals amb l'objectiu de ressaltar l'arquitectura original.


Zona de dia


La intervenció pretén mostrar el record del passat, mantenint el sostre de volta ceràmica amb estructura metàl·lica, el paviment hidràulic i escala amb volta la catalana, sota el concepte de despullar l'edifici.


En la planta contempla dos lluernaris, fent el negatiu entre ells respecte el forjat de planta primera.


El primer lluernari te una presencia més rellevant, introdueix claror en tota la zona de dia i ventilació natural, es el principal protagonista de la planta.


El segon lluernari, o tap de l'escala, amb fusta i policarbonat, te l'objectiu oposat al pati interior i actuar com a llanterna de la golfa.


Zona de nit


Aquesta zona coincideix amb els espais de menys activitat i major confort.


S'intervé de manera integral, la intervenció totalment neutra i gens protagonista respecte la zona de dia.


Conceptes


L'objectiu és simplificar el màxim possible els espais, obrint la planta buscant vistes creuades i ampliant la relació espaial.


La intervenció consisteix en mantenir aquells elements arquitectònics que fan contextualitzar l'edifici amb el passat.


Autors

VANESSA NIUBÓ MARTIN  : Arquitecte

XAVIER GALLEGO SEUBA  : Arquitecte

Col·laboradors

ALEIX LLORENÇ SERRANO: Col·laborador despatx

ARMAND PONS BORONAT: Col·laborador despatx

INGRID BRÚ MASSIP: Col·laborador despatx

MICHELE TERLIZZI GRANELL: Col·laborador despatx

Obra Guanyadora
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Tarragona, 6è Premi Alejandro de la Sota
Any 2021
Modalitat Intervencions de Restauració en el Patrimoni. Inclou obres de restauració, rehabilitació o reforma.
Promoció Privat
Web societat www.gallegoarquitectura.com
Email societat xgallego@coac.net
Coordinades 336583.6225 n, 4555911.4445 e
Localització RIUDOMS