© Juan de Dios Jarillo Calvarro

AMPLIACIÓ DE LA LLAR D'INFANTS "SOL I VENT" DE L'HOSPITALET DE L'INFANT

José; Ramón Domingo Magaña

La idea d'ampliar una llar d'infants situada en una trama urbana invertebrada amb alta intensitat d'usos va ser el principal desafiament del projecte. L'ampliació consta de menjador, cuina i dormitoris. Es va aprofitar l'ampliació per generar un recinte porticat en forma de "L" que abraça el jardí existent. Per lliurar les tensions del solar, com si d'un empelt de pagès es tractés, el nou edifici es connecta a la llar d'infants a través d'una galeria, eludint repetir el sistema de crugies i patis de l'edifici original aconseguint que les peces ampliades del programa gaudeixin de millors condicions d'amplitud, vistes, assolellament, ventilació creuada i obertura a jardí.


L'edifici es va projectar atenent l'escala de l'infant. Per a això es va plantejar una retícula de 2,40x2,40m d'esvelts pilars metàl·lics. Per aconseguir una major sensació d'amplitud es va optar per una àmplia balconera que s'obre al jardí amb el fons visual de les muntanyes de Vandellòs.


Autors

José Ramón Domingo Magaña  : Arquitecte

Juan Fernando Rodenas García  : Arquitecte

Col·laboradors

Josep Lluís Serven Pascual: Càlcul estructura

Obra Guanyadora
OBRA FINALISTA EN LA CATEGORIA D’EDIFICIS DE NOVA PLANTA D’ÚS PÚBLIC

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Tarragona, 6è Premi Alejandro de la Sota
Any 2021
Modalitat Edificis de nova planta de promoció pública
Contractista EDIFISA ENTER SL
Promoció Públic
Email societat joser.dom@gmail.com
Coordinades 324998 n, 4539990 e
Localització VANDELLOS (VANDELLOS I L'HOSPITALET DE L'INFANT)