© Antonio Navarro Wijkmark

El nou passeig de la Meridiana

Batlleiroig Arquitectura

La reforma d'aquest tram de la Meridiana, l'únic tram amb caràcter de passeig / rambla, converteix la peça clau en la definició d'un nou corredor verd per als barris de Sant Martí i Sant Andreu. El nou passeig es converteix en la porta d'entrada al nou parc de les Glòries.


Malgrat els forts condicionants de les infraestructures ferroviàries existents al subsòl, com la línia del ferrocarril i del metro, el treball de micro-topografia realitzat i la disposició dels elements que configuraran el nou espai públic ens permet introduir i potenciar al màxim la presència del verd dins de la ciutat, naturalitzant l'Avinguda i promovent la presència de biodiversitat en contacte amb els vianants i floracions diverses al llarg de les estacions. Tres estrats vegetals acompanyaran als usuaris al llarg del passeig, vegetació d'herbàcies, espècies arbustives, i la cobertura arbòria existent i de nova plantació amb un subsòl tecnificat que permet aprofitar al màxim les aigües de pluja.


La proposta pretén generar un passeig arbrat que es va intensificant a mesura que ens acostem a la futura massa forestal de la canopia de la plaça de les Glòries. Pretén ser un passeig d'ombra amb gran biodiversitat de flora i fauna. Els arbres serviran de reclam i refugi per als ocells, el biòtop amb atracció i refugi dels insectes, i el jardí de flors serviran per a atreure les papallones.

Autors

Enric Batlle Durany: Arquitecte

Iván Sánchez Fabra: Arquitecte

Joan Roig i Duran: Arquitecte

Col·laboradors

BIS Structures: Equip redactor

Obra Destacada
Obra guardonada en la modalitat de: Intervencions urbanístiques i de planejament

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2023
Modalitat Intervencions urbanístiques i de planejament
Societat Batlleiroig Arquitectura      
Promoció Públic
Web societat www.batlleiroig.com
Email societat communication@batlleiroig.com