© José Hevia

Escola Ernest Lluch

Marti Sanz Ausàs

MEMÒRIA


L'escola de nova creació d'una línia se situa en un entorn densificat i la formen dos edificis, un de Planta Baixa + 3 (amb aulari i gimnàs), i un segon volum de planta baixa (el menjador). En planta baixa, es produeixen tres talls dels volums construïts per generar 3 accessos: de servei, cap de setmana i l'accés principal.


El projecte pretén explotar al màxim els espais exteriors, per maximitzar les zones de joc en un solar petit i un entorn densificat i genera espais de jocs i pistes esportives, a nivell de terra, de jocs a les cobertes i les zones de porxo.


El centre té una qualificació energètica de classe A i és un Edifici de consum energètic gairebé nul (nZEB) gràcies al fet que l'envoltant de l'edifici té transmitàncies tèrmiques baixes, cobertes i façanes ventilades, proteccions solars eficients i una disposició del programa que permet la ventilació creuada dels espais habitables. A més, al pati de jocs de la coberta, hi ha una pèrgola fotovoltaica que genera energia i protegeix.

Autors

Jordi Pagés  : Arquitecte

Marc Camallonga  : Arquitecte

Mariona Benedito  : Arquitecte

Martí Sanz  : Arquitecte

Pasqual Bendicho  : Arquitecte

Col·laboradors

AIA: Instal·lacions

Grupnou: Aparellador

Manuel Arguijo: Estructures

Obra Destacada
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou edificis de nova planta de promoció pública

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2023
Modalitat Inclou edificis de nova planta de promoció pública
Societat UTE SUMO + MIM-A   
Contractista CRC
Promoció Públic
Email societat marti@mim-a.com