© Adrià Goula

TORRE JÚLIA

ricard galiana nadal

El projecte forma part de l’urbanització d’un dels solars residuals resultants de la
construcció de la Rda. de Dalt el 1992. Compartiran el mateix solar un nou centre esportiu, una residència d’avis i la Torre Júlia, (edifici d’habitatges tutelats per a gent gran), generant al seu voltant un espai públic que s’estén des del carrer fins a definir una nova plaça pública que donarà accés als equipaments.
La torre Júlia es divideix en 3 parts , cada comunitat te associat un espai comú de major entitat, on s’organitzen la major part de les activitats comunitàries, aquest tres espais constitueixen el cor de la proposta, s’expressen clarament en façana, tota la façana de l’edifici treballa conjuntament com una biga en gelosia. Els passadissos amples oberts amb vistes cap a la ciutat , les escales recorrent l’exterior, els dobles espais i la gran coberta assoleiada configuren un edifici pensat perquè la gent gran tingui la possibilitat de relacionar-se i gaudir de les activitats en comunitat.


Autors

Pau Vidal Pont  : Arquitecte

Ricard Galiana Nadal  : Arquitecte

Sergi Pons Rosell  : Arquitecte

Col·laboradors

Encarna Garcia Ramiro: Aparellador

Estel Rosell: Dissenyador gràfic

Gioia Giudazzi: Arquitecte

Jaume Pastor: Instal·lacions

Robert Brufau: Càlcul estructura

Obra Destacada
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privada L'edifici presenta una varietat de solucions experimentals que són altament lloables en el context d'un projecte de molt baix cost. S'articula un sistema de circulació interessant (i expressiva) que connecta passadissos interns i diverses sales comunes amb simples tipologies d'habitatge però ben resoltes.
Obra Destacada
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2013
Modalitat Inclou edificis d'habitatges plurifamiliars de promoció pública o privada
Contractista Acsa Sorigué
Promoció Públic
Email societat rgn@coac.net
Enllaç video http://vimeo.com/20478424