© Els mateixos arquitectes

LUDOTECA I CENTRE DE RECURSOS EDUCATIUS DE CIUTAT VELLA

TALLER 9s ARQUITECTES, SCP

La intervenció tenia com a objectiu principal recuperar un ‘racó’ del barri Gòtic, un indret sensible des d’un punt de vista urbà i patrimonial, transformant l’edificació existent en desús, en un contenidor d’usos públics. Com a resultat de la operació s’allibera la torre de Sta. Maria del Pi, des de feia segles amagada.
Es rehabilita la primera crugia de l'edifici per mantenir el caràcter històric de la plaça i es construeix un nou cos al seu darrere que hi dialoga. El nou contenidor metàl.lic gesticula i es desmaterialitza al trobar la torre, i els carreus de la torre esdevenen així el quart tancament de l'espai en totes les seves plantes. Entre el nou i el vell, una escletxa de llum i aire relaciona visualment totes les plantes i prolonga l'exterior a dins.
La façana del cos nou que s’enfronta a la torre esdevé una reinterpretació contemporània de l’antic gòtic. La matèria pètria, massiva, es transmuta en una pell de lames semitransparent, les impostes són ara UPE metàl·liques...


Autors

Irene Marzo Llovet  : Arquitecte

Oriol Cusidó i Garí  : Arquitecte

Col·laboradors

Brisa Martínez i Roig: Estudiant Arquitectura

Consulting Oficina Tècnica Lluís J. Duart, SLP: Instal·lacions

Jordi Fargas: Project Manager

Miquel Milian Barreda i Ana Bono Labordena: Arquitecte Tecnic

Núria Rello Rosanas: Càlcul estructura

Obra Destacada
Obra guardonada en la modalitat de: Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada Aquest és un projecte fi que esta molt ben resolt e integrat en el lloc . La inte-gració de l'antic i el nou edifici està molt cuidada i en parts molt expressiva. Es basa en una acurada articulació d'espais i alguns molt bons detalls.
Obra Destacada
Obra seleccionada

Detalls del projecte

Edició mostra Mostra Barcelona
Any 2013
Modalitat Inclou intervencions de rehabilitació de promoció pública i/o privada
Societat TALLER 9s ARQUITECTES, SCP      
Contractista TEYCO
Promoció Públic
Web societat www.t9sarquitectes.com
Email societat T9sA@arquired.es