PARC URB MARIA MARTORI - 7a Biennal 2012

Jofre Roca Calaf

El parc urbà es planteja a partir d'un esquema conceptual de recorreguts i espais molt clar. S'introdueix una diagonal per permetre ser una drecera des dels diferents accessos del parc. Es veurà emfatitzada per una pèrgola i un banc lineal que també defineix un canvi de zonificació.
La zona de jocs s'estén des del banc fins a unes grades de granit que es corresponen aproximadament a les existents desplaçades uns metres cap a la pèrgola. Aquest desplaçament s'ha plantejat per donar més grandària i potenciar l'ús de les plantes baixes.

Es situen unes fonts i dues fileres d'arbres. L'enllumenat públic és caracteritzat per uns fanals dissenyats específicament per a aquest parc.

D'altra banda es crea una zona molt més tova en la part meridional de la pèrgola. En aquest espai per a ser recorregut caminant o corrent on hi ha tot un seguit d'elements complementaris per poder fer estiraments o exercicis de gimnàstica. L'arbrat també s'hi disposa irregularment, amb arbres de fulla perenne i de fulla caduca per donar una variabilitat cromàtica al parc durant les diferents estacions de l'any.
També s'instal•len uns jocs infantils que complementen la variabilitat d'usos del parc. En tot, un parc per a l'estimulació dels sentits.

Autors

AAB - Jofre Roca Estudi d'arquitectura

Detalls del projecte

Tipologia Parcs urbans i metropolitans
Promotor Gilabert Miró
Promoció Pública
Localització Tarragona, Mont-roig del Camp, Espanya
Àrea 5488 m²
Cost 113,17 €/m²
Any inici 2007
Any finalització 2008