• La crisi de la Covid-19 agreuja la desacceleració del sector a...

  La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha presentat l’activitat de construcció i rehabilitació de la província de Girona i de la resta de Catalunya referent al primer semestre de l’any 2020. L’estudi s’ha fet a partir del visat dels projectes d’execució d’obra, obligatoris per poder començar obres de nova planta i de gran rehabilitació. Les conclusions d’aquesta anàlisi proporcionen les dades més fiables del que en el futur immediat es construirà al territori. 

  9/07/2020

 • Edificació a Catalunya 1r semestre 2020

  La crisi de la COVID-19 agreuja la desacceleració del sector

  Per primer cop en 6 anys els resultats de l’anàlisi del visat es mostren negatius: el primer semestre del 2020 la superfície visada a Catalunya baixa un 14% respecte el mateix període del 2019. Aquest creixement negatiu s'explica sobretot perquè la Demarcació de Barcelona, motor de la tímida recuperació dels anys anteriors, ha seguit disminuint en superfície visada.

  7/07/2020

 • obertura serveis presencials

  Al juliol, les seus del COAC obren els serveis presencials amb...

  Després de la finalització de l’estat d’alarma, el COAC treballa per poder recuperar l’activitat a les seus amb la màxima seguretat. Així, el proper dijous 2 de juliol està previst reprendre els serveis presencials que durant aquests mesos s’han hagut d’aturar. Concretament són: Visat administratiu, alguns tràmits de Secretaria, préstec i consulta a les Biblioteques i consultes als fons de l’Arxiu Històric.

  26/06/2020

 • Barcelona + sostenible

  Adhereix-te al Pla d'Acció del COAC: sigues sostenible!

  La Demarcació de Barcelona ha aprovat l’actualització del Pla d’Acció de Sostenibilitat per a l’any 2020, dins del marc de l’adhesió del COAC al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 de l’Ajuntament de Barcelona.

  12/06/2020

 • Projecte Hotel-Salut

  Projecte Hotel-Salut: Engeguem un estudi amb l'Hospital...

  Un element clau en la gestió sanitària de la crisi de la COVID-19 ha estat la incorporació de diferents instal·lacions hoteleres com a hotels-salut, que durant els moments més durs de la pandèmia van acollir pacients lleus en fase de recuperació. L'adaptació d'aquests equipaments es va haver de fer en un temps rècord, gràcies a la generositat dels hotelers i a la ràpida presa de decisions dels professionals que en aquell moment estaven a primera línia.

  11/06/2020

 • L'arquitecte Toni Teignier, en una imatge d'arxiu

  Mor l'arquitecte Antoni Teignier

  Paraules en memòria de Toni Teignier

  8/06/2020

 • Mor l'arquitecte Josep Puig Torné

  El passat dimecres 3 de juny va morir l'arquitecte Josep Puig Torné als 90 anys. El recordarem com a referent destacat de l’arquitectura moderna a Catalunya i molt especialment a Tarragona.  Gràcies a la donació del seu arxiu professional a la Demarcació de Tarragona del COAC, la seva memòria i la seva obra ens serà encara més propera i valuosa.

  3/06/2020

 • Xarxa de distribució d’aigua potable a les kunda de Boulembou (Senegal)

  Noves dates per a la Convocatòria d'Ajuts COAC a la...

  ATENCIÓ: Davant el restabliment dels terminis administratius a partir de l'1 de juny, es reprèn el còmput del termini de la convocatòria, que finalitzarà el dia 6 de juliol a les 13 h. 

  28/05/2020

 • Manel del Llano, Víctor Rahola i Josep Quetglas

  Mor l'arquitecte Manel del Llano

  Recordant en ManelCulte, intel·ligent i alegre. Així era en Manel. Amic dels amics, el seu cercle d'amistats eren diverses alhora que diferents; arquitectes, navegants, amics del motor, grup SADE (en David, na Mariona, en Lluis), clubs nàutics, amants de la música...El seu parlar era distès i amable, sabia escoltar l'altre i participar de la conversa.

  25/05/2020

Pàgines