Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El fons de Manuel Ribas Piera s’incorpora a l’Arxiu Històric del COAC

Imatge: 
© Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper dissabte 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius arreu del món, coincidint amb l'aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), el 9 de juny de 1948.

L’objectiu de la diada és, d’una banda, conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius com a base dels seus drets i de la seva identitat, esdevenint promotors de la memòria històrica i vetllant pel dret a la informació i al coneixement, així com sensibilitzar tant el sector públic com el privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar-ne l’accés.

Donació de Ribas Piera
Coincidint amb l’esdeveniment, l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes celebra l’ampliació del seu fons amb una donació del despatx de Manuel Ribas Piera. Es tracta d’un conjunt de 80 tubs i 130 lligalls amb documentació de projectes d'arquitectura, així com 10 capses amb imatges. La donació assumeix, a més, les despeses derivades dels treballs d’ordenació i catalogació del fons.

Després d’un tractament previ de desinfecció i prevenció contra fauna bibliofaga, el material ha estat traslladat als dipòsits documentals del Col·legi i se n'han iniciat les primeres tasques de classificació i ordenació. S’espera començar aviat els treballs de descripció documental i instal·lació definitiva, amb l’objectiu que la documentació pugui estar al servei dels arquitectes i investigadors.

L'Arxiu del COAC
L’Arxiu Històric del COAC compta amb la documentació d’uns 150 fons professionals i està format per uns 2 milions de peces documentals. Comprèn el treball arquitectònic iniciat pels Mestres d’obres a mitjans del segle XIX fins a l’arquitectura d’avui dia.

L’Arxiu no només està al servei dels arquitectes i els investigadors d'altres disciplines, sinó que anima tots els ciutadans interessats en la tasca professional i social duta a terme pels arquitectes a visitar-lo. Podeu consultar aquí l’horari d’atenció al públic de les diferents seus de l’Arxiu.

6/06/2018
Tornar