Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
partitura

Taller de nadales amb la Coral d'Arquitectes de Catalunya

Imatge: 
© David Beale a Unsplash
La Coral dels Arquitectes de Catalunya ha organitzat un taller de nadales per al dimecres 20 de desembre de 18 a 20 h a la Sala Mirador.

Es repassaran nadales clàssiques i d'altres de més modernes i al final es farà un petit concert amb les melodies apreses. No cal tenir experiència en cant coral ni la veu entrenada, només ganes de passar una bona estana cantant en grup un repertori variat.

No perdis l'oportunitat de gaudir de la música i apunta't ja al taller.

Vols formar part de la coral?
Cada dimecres de 18 a 20 h, la coral es reuneix a la seu del COAC a Plaça Nova. Amb la direcció és a càrrec d'Òscar Salvador, compositor i director musical amb àmplia experiència en la direcció de cant coral, es repassen peces modernes de jazz, gospel, rock, etc. i d'altres de més clàssiques, sempre adaptant-se a les necessitats del conjunt. 
Si en vols formar part, només cal que assisteixis a un dels assajos i et donis a conèixer!PDF version

Picasso i la Pau. El COAC participa al World Peace Forum i acull una jornada de conferències

Imatge: 
Imatge guanyadora del concurs d'Instagram de la Festa d'Arquitectes 2023 © Jordi Mestrich
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) participa a la 15a edició del World Peace Forum -que se celebra a Barcelona del 23 al 25 de novembre- i acull una jornada de conferènes i taules rodones que es duran a terme a la sala d'actes de la seu del COAC a Plaça Nova el divendres 24 de novembre.

Picasso i la pau
La jornada s'inicia a les 9.30 h amb la xerrada "Picasso i la pau", a la qual es parlarà sobre la relació entre art i arquitectura i el paper de cada disciplina en la resolució de projectes arquitectònics i urbanístics. N'és un exemple la intervenció realitzada el 1962 a la nova seu del COAC a Barcelona, una entesa entre l'artista Pablo Picasso i l'arquitecte Xavier Busquets que va donar com a resultat els frisos característics que llueix l'edifici. 

Precisament en un d'aquests frisos es representa la Sardana, un element recurrent a l'obra de Picasso que adquireix especial rellevància amb el dibuix "La Sardana de la Pau" realitzat per l'artista el 1953 al Cafè de Ceret. La representació de la dansa popular converteix el fris del COAC en un símbol de pau obert al món.

La xerrada comptarà amb la participació de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, i l'arquitecte Fernando Marzá, comissari de l'exposició "Picasso, l'urbanisme i la síntesi de les arts", que es podrà visitar al COAC del 16 de novembre al 2 de febrer de 2024.

Programa de conferències al COAC
9.30 h - Picasso i la pau
10 h - PauWa: pont per la pau entre Hiroshima i Barcelona al metavers
11.30 h - L'art com a constructor de la humanitat
12.30 h - El paper de les professions en la construcció de la pau
16 h - Inauguració i obertura Talentum per la Pau
16 h - Un nou paradigma del talent - Neurociència - Intel·ligència emocional
16.40 h - Intel·ligència artificial per a la pau
17.20 h - Accions per la pau
18 h - Conclusions i full de ruta
19 h - Premis d'honor al Talent 2023

Per un altre costat, el dijous 23 de novembre a les 16 h el COAC acull la conferència "L'esport com a eina per promoure la pau, la integritat i la igualtat", organitzada per la Unió de Fedreacions Esportives de Catalunya (UFEC) 

Promoure la pau mundial
El World Peace Forum és una organització que promou la pau mundial i que, després de 14 edicions, es durà a terme per primer cop a l'Estat espanyol. Es tracta, doncs, d'una oportunitat per situar Barcelona i Catalunya com a referent de la pau al món.

Consulta l'ampli programa d'activitats i fes la teva inscripció 
 
PDF version

Picasso y la Paz. El COAC participa en el World Peace Forum y acoge una jornada de conferencias

Imatge: 
Imagen ganadora del concurso de Instagram de la Fiesta de Arquitectos 2023 © Jordi Mestrich
El Colegio de Arquitectos de Cataluña (COAC) participa en la 15ª edición del World Peace Forum -que se celebra en Barcelona del 23 al 25 de noviembre- y acoge una jornada de conferencias y mesas redondas que se llevarán a cabo en la sala de actos de la sede del COAC en Plaça Nova el viernes 24 de noviembre.

Picasso y la paz
La jornada se inicia a las 9.30 h con la charla " Picasso y la paz ", en la que se hablará sobre la relación entre arte y arquitectura y el papel de cada disciplina en la resolución de proyectos arquitectónicos y urbanísticos. Un ejemplo de ello es la intervención realizada en 1962 en la nueva sede del COAC en Barcelona, ​​un entendimiento entre el artista Pablo Picasso y el arquitecto Xavier Busquets que dio como resultado los frisos característicos que luce el edificio. 

Precisamente en uno de estos frisos se representa la Sardana, un elemento recurrente en la obra de Picasso que adquiere especial relevancia con el dibujo "La Sardana de la Paz" realizado por el artista en 1953 en el Café de Ceret. La representación de la danza popular convierte el friso del COAC en un símbolo de paz abierto al mundo.

La charla contará con la participación de la presidenta de la Demarcación de Barcelona del COAC,  Sandra Bestraten , y el arquitecto Fernando Marzá, comisario de la exposición "Picasso, el urbanismo y la síntesis de las artes", que se podrá visitar en el COAC del 16 de noviembre al 2 de febrero de 2024.

Programa de conferencias en el COAC
10 h - PauWa: puente por la paz entre Hiroshima y Barcelona en el metaverso
11:30 h - El arte como constructor de la humanidad
12:30 h - El papel de las profesiones en la construcción de la paz
16 h - Inauguración y apertura Talentum por la Paz
16 h - Un nuevo paradigma del talento - Neurociencia - Inteligencia emocional
16:40 h - Inteligencia artificial para la paz
17:20 h - Acciones por la paz
18 h - Conclusiones y hoja de ruta19 h - Premios de honor al Talento 2023

Por otro lado, el jueves 23 de noviembre a las 16 h el COAC acoge la conferencia "El deporte como herramienta para promover la paz, la integridad y la igualdad", organizada por la Unión de Fedreaciones Deportivas de Cataluña (UFEC).

Promover la paz mundial
El World Peace Forum es una organización que promueve la paz mundial y que, después de 14 ediciones, se llevará a cabo por primera vez en el Estado español. Se trata, pues, de una oportunidad para situar a Barcelona y Cataluña como referente de la paz en el mundo.

Consulta el amplio programa de actividades y realiza tu inscripción
PDF version
"Gestar-Habitar" de Caterina Figuerola i Ibon Bilbao

Presentació del llibre "Gestar-Habitar"

Imatge: 
"Gestar-Habitar" de Caterina Figuerola i Ibon Bilbao
El proper divendres 17 de març a les 17.00 h, tindrà lloc la presentació del llibre "Gestar-Habitar" de Caterina Figuerola i Ibon Bilbao (coeditors), organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Aquesta publicació exposa i analitza les diferents estratègies destinades a la promoció i l'execució d'habitatge social desenvolupades els darrers anys per l'Administració municipal a la ciutat de Barcelona, seleccionant una sèrie de projectes que exemplifiquen el màxim nombre de metodologies de treball, de programes i propostes innovadores garantint al mateix temps la qualitat arquitectònica.

És un llibre coral en el qual tots els intervinents en el procés de gestar i en el procés d’habitar han tingut veu. Una veu que s’ha vist materialitzada per una gran diversitat de documents: dibuixos, plànols, renderitzacions, fotografies, reflexions, debats, testimonis... Un recull de situacions que conviden a la reflexió.

TAULA RODONA
Ada Colau,
alcaldessa de Barcelona
Guim Costa,
degà del COAC
Caterina Figuerola,
coeditora
Analia Plaza, d'El Periódico, presentadora i moderadora de la sessió
FILA ZERO
Ibon Bilbao, coeditor
INSCRIPCIONS

Per assistir a l'acte, inscriu-te aquí.


Acte organitzat conjuntament amb:

PDF version

Pages