Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Fons Català-Roca de l'Arxiu Fotogràfic del COAC

Fotografies del Fons Català-Roca als intercanviadors de transport de Madrid

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya col·labora en l’exposició de fotografia de Francesc Català-Roca que es va inaugurar el passat 23 de febrer a Madrid.

“El transporte público madrileño en el objetivo de Català-Roca”, organitzada pel Consorcio Regional de Transporte de Madrid, mostra 15 fotografies del Fons Català-Roca de l'Arxiu Fotogràfic del COAC. Les imatges seleccionades tenen com a protagonista el transport públic madrileny i reflecteixen la situació de Madrid durant els anys 50 i 60 del segle passat.

La vinculació de Català-Roca amb la ciutat de Madrid es forja amb l'encàrrec de l'editorial Destino per il·lustrar una guia turística sobre la ciutat, que serà publicada el 1954. L'èxit d'aquesta guia va resultar en la impressió d'edicions posteriors l'any 1959 i 1971 i, en els dos casos, Català-Roca va viatjar a Madrid per realitzar noves fotografies. Això va deixar cents d'imatges de la vida de Madrid, on es perceben els canvis i transformacions de la fisonomia de la ciutat. Aquesta exposició suposa una selecció de 15 imatges en què el transport públic té un pes fonamental, mostrant tramvies, autobusos, troleibusos i el metro de Madrid.

Després de seleccionar les imatges, es van encarregar al fotògraf Miguel Berrocal instantànies actuals amb la mateixa perspectiva que Català-Roca va triar fa 50 o 60 anys, contrastant els mitjans de transport moderns amb els de l'època.

Els 15 panells es poden veure a l'intercanviador de Moncloa fins el 16 de març i, posteriorment, es traslladaran a l'intercanviador de Príncipe Pío, fins el 6 d'abril; al de Plaza Elíptica, del 7 al 27 d'abril; a Avenida de América, del 28 d'abril al 18 de maig; i a Plaza Castilla, del 19 de maig al 19 de juny.
25/02/2015
Tornar