Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentación del 'Quaderns 274: Afinitats descobertes'

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El próximo 4 de julio a las 19 h  se celebrará la presentación del número 274 de la revista 'Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme', titulado 'Afinidades descubiertas'.

La publicación recopila textos y ensayos de reconocidos arquitectos europeos que, en los años 80, eran lectores de la revista y la consideraban una referencia. Así pues, se da luz a estos testimonios, que dan continuidad a temáticas y relatos proyectuales de 'Quaderns', una revista entonces dirigida por Josep Lluís Mateo, que alimentó el imaginario de una generación.

El acto contará con las intervenciones de Marta Cervelló, arquitecta y miembro de la redacción de 'Quaderns' en la época en que Josep Lluís Mateo fue director (1986-1991), y de Moisés Puente, arquitecto, editor y director de la Biblioteca y el Archivo Histórico del COAC, así como con los directores del nuevo número, Pau Bajet, Pablo Garrido y Maria Giramé.

Aforo limitado. Inscríbete.

 
PDF version

Presentació del Quaderns 274: Afinitats descobertes

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper 4 de juliol a les 19h se celebrarà la presentació del número 274 de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, que porta per títol ‘Afinitats descobertes’.

La publicació recopil·la textos i assajos de reconeguts arquitectes europeus que, als anys 80, eren lectors de la revista i la consideraven una referència. Així doncs, es dona llum a aquests testimonis, que donen continuïtat a temàtiques i relats projectuals de ‘Quaderns’, una revista aleshores dirigida per Josep Lluís Mateo, que va alimentar l’imaginari d’una generació.

L’acte comptarà amb les intervencions de Marta Cervelló, arquitecta i membre de la redacció de Quaderns en l’època en què Josep Lluís Mateo n’era el director (1986-1991), i de Moisés Puente, arquitecte, editor i director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric del COAC, així com amb els directors del nou número, Pau Bajet, Pablo Garrido i Maria Giramé.

Aforament limitat. Inscriu-t'hi
 
PDF version

Cloenda del curs 23-24 del Grau en Estudis d'Arquitectura de l'EPS de la UdG

Imatge: 
© Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona
En el marc de l’acte de cloenda del curs 2023 – 2024 del Grau en Estudis d’Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, que tindrà lloc al Centre Cultural de La Mercè de Girona, el dimecres 5 de juny, de 16 a 20.30 hores, s’inaugurarà l’exposició dels treballs de les assignatures del curs 2023-2024.
 
En el decurs de l'acte, que és obert a tota la ciutadania, els estudiants presentaran alguns dels treballs exposats, que posteriorment es debatran en dues taules rodones amb la participació de l’arquitecte Tomeu Ramis de Flexo Arquitectura.
 
Amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del COAC.
PDF version

Presentació de l'estudi 'Propostes per un model organitzatiu basat en la nova versió de la DEEE per la millora de l'eficiència energètica del parc residencial'

Imatge: 
© Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona
L'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona i la Demarcació de Girona del COAC organitzen la presentació de l'estudi 'Propostes per un model organitzatiu basat en la nova versió de la DEEE per la millora de l'eficiència energètica del parc residencial' elaborat per Albert Cuchí (ETSAV-UPC) i Joaquim Arcas – Abella (Cíclica).

L’estratègia a llarg termini per la Rehabilitació Energètica en el Sector de l’Edificació a Espanya (ERESEE 2020), el document que actualment defineix les necessitats d’eficiència energètica del parc edificat en l’horitzó 2050, estableix que s’ha de passar dels 30.000 habitatges rehabilitats anuals actuals als 350.000 habitatges rehabilitats anualment a partir de 2030 i arribar finalment als 7,1 milions d’habitatges principals rehabilitats.

Per tant, el repte per poder assolir aquestes xifres és fer el salt de magnitud en l’escala de la rehabilitació. I per això cal tenir clar un marc organitzatiu que enquadri les solucions proposades (tant financeres, com normatives i socials), i que permeti multiplicar per dotze el nombre d’habitatges rehabilitats en tan sols set anys.

Aquest marc organitzatiu és el que s’ha treballat en el document que es presenta. L’estudi persegueix dos objectius clars: la millora progressiva de la quantitat i la qualitat de la informació sobre el parc existents, i la seva disponibilitat per què els diferents agents del sector prenguin decisions estratègiques informades i coordinades entre si.

INSCRIPCIONS
Places limitades per rigorós ordre. Inscriu-te.
PDF version

Pages