Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cloenda del curs 23-24 del Grau en Estudis d'Arquitectura de l'EPS de la UdG

Imatge: 
© Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona
En el marc de l’acte de cloenda del curs 2023 – 2024 del Grau en Estudis d’Arquitectura de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, que tindrà lloc al Centre Cultural de La Mercè de Girona, el dimecres 5 de juny, de 16 a 20.30 hores, s’inaugurarà l’exposició dels treballs de les assignatures del curs 2023-2024.
 
En el decurs de l'acte, que és obert a tota la ciutadania, els estudiants presentaran alguns dels treballs exposats, que posteriorment es debatran en dues taules rodones amb la participació de l’arquitecte Tomeu Ramis de Flexo Arquitectura.
 
Amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del COAC.
PDF version

Presentació de l'estudi 'Propostes per un model organitzatiu basat en la nova versió de la DEEE per la millora de l'eficiència energètica del parc residencial'

Imatge: 
© Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona
L'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona i la Demarcació de Girona del COAC organitzen la presentació de l'estudi 'Propostes per un model organitzatiu basat en la nova versió de la DEEE per la millora de l'eficiència energètica del parc residencial' elaborat per Albert Cuchí (ETSAV-UPC) i Joaquim Arcas – Abella (Cíclica).

L’estratègia a llarg termini per la Rehabilitació Energètica en el Sector de l’Edificació a Espanya (ERESEE 2020), el document que actualment defineix les necessitats d’eficiència energètica del parc edificat en l’horitzó 2050, estableix que s’ha de passar dels 30.000 habitatges rehabilitats anuals actuals als 350.000 habitatges rehabilitats anualment a partir de 2030 i arribar finalment als 7,1 milions d’habitatges principals rehabilitats.

Per tant, el repte per poder assolir aquestes xifres és fer el salt de magnitud en l’escala de la rehabilitació. I per això cal tenir clar un marc organitzatiu que enquadri les solucions proposades (tant financeres, com normatives i socials), i que permeti multiplicar per dotze el nombre d’habitatges rehabilitats en tan sols set anys.

Aquest marc organitzatiu és el que s’ha treballat en el document que es presenta. L’estudi persegueix dos objectius clars: la millora progressiva de la quantitat i la qualitat de la informació sobre el parc existents, i la seva disponibilitat per què els diferents agents del sector prenguin decisions estratègiques informades i coordinades entre si.

INSCRIPCIONS
Places limitades per rigorós ordre. Inscriu-te.
PDF version
"El radar americà" de Vicenç Altaió

Presentació del llibre "El radar americà" de Vicenç Altaió

Imatge: 
"El radar americà" de Vicenç Altaió
El radar americà és un documental visual i d’investigació històrica sobre art, arquitectura i disseny construït a partir de la biografia i l’arxiu personal de l’arquitecte, artista i galerista Lanfranco Bombelli (Milà, 1921-Cadaques, 2008).

Presentació del llibre El radar americà de Vicenç Altaió amb la presència de l’autor i l’arquitecte Marc Arnal.

Inscriu-t'hi
PDF version

Presentació del projecte de rehabilitació del nucli antic d'Olot

Imatge: 
© Itziar González
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC acull el dijous 25 d’abril de 2024, a les 18.30 hores, la presentació del projecte de rehabilitació del Nucli Antic d’Olot amb l’arquitectura social com a eix vertebrador, que lidera l’arquitecta Itziar González.
 
Per donar resposta a la intervenció integral que està impulsant l’Ajuntament d’Olot a partir de la diagnosi participada sobre el nucli antic que es va fer l’any 2017 (PIAM Nucli Antic), i assolir els seus objectius en matèria d’habitatge i inclusió, així com de convivència i connectivitat, l’Ajuntament d’Olot, amb l’acord de tots els grups polítics del Plenari, ha fet l’encàrrec intern de definir i implementar una estratègia d’intervenció integral d’arquitectura social amb l'elaboració d’un projecte que pugui aspirar a ser beneficiari dels fons que la llei 11/2022 de millorament urbà, ambiental i social dels barris i viles, que permeti no només la transformació de l’Illa del Carme i el seu Centre cultural-Biblioteca, sinó, també, la rehabilitació integral del Nucli Antic i la millora socioeconòmica i de convivència dels seus habitants actuals i futurs.
 
El principal objectiu d’aquesta estratègia d’intervenció integral és construir i articular l’Arquitectura Social que ha de permetre concretar COM i AMB QUI programar i executar la rehabilitació del parc edificat i la transformació social i econòmica del nucli antic més enllà de les actuacions urbanístiques que al llarg dels anys s’han anat fent (Pla de Barris 2004-2009 i les actuacions en l’espai públic del Pla Integral d’Accions de Millora del 2017 entre d’altres).
 
Per Arquitectura social s'entén el conjunt d’aliances entre els diferents agents públics, privats i comunitaris que són necessaris per a garantir un marc transversal d’impuls social, econòmic i polític que no només es mantingui en el temps, sinó que també permeti renovar-se i adaptar-se als diferents contexts i esdeveniments sobrevinguts.
PDF version

Pàgines