Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
 "Antoni Puig Gairalt, arquitecte i humanista, 1888-1935"

Presentació del llibre 'Antoni Puig Gairalt. Arquitecte i humanista, 1888-1935'

Imatge: 
"Antoni Puig Gairalt, arquitecte i humanista, 1888-1935"
El proper 3 d'octubre a les 18.30 h tindrà lloc a la sala d'actes del COAC la presentació del llibre "Antoni Puig Gairalt, arquitecte i humanista, 1888-1935", a càrrec de Marta Cervelló, autora del mateix; Antoni Gelonch, advocat, escriptor, mecenes i divulgador artístic, i Joan Viader, arquitecte.

Antoni Puig Gairalt (L’Hospitalet de Llobregat, 1888 – Barcelona, 1935) va ser una figura clau de l’arquitectura catalana, en el moment de la transició del Noucentisme al Moviment Modern. Gràcies a la troballa del seu diari íntim, l’arquitecta Marta Cervelló Casanova, que és neboda-neta seva, ens proposa un acostament biogràfic a aquest arquitecte tan brillant, que va destacar també com a pianista. Va interpretar sol o amb Pau Casals, amb Mercè Plantada o, a quatre mans, amb Wanda Landowska, obres de Schumann, Mozart, César Frank i, sobretot, Bach.

Inscriu-t'hi
PDF version

Presentación de los Premios Bonaplata en Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El miércoles 18 de septiembre, a las 19 horas, la sala de actos Rafael Masó de la Demarcación de Girona del COAC acogerá la presentación de los Premios Bonaplata para la valoración del Patrimonio Industrial, Técnico y Científico. El acto contará con la participación de los presidentes de la Asociación del Museo de la Ciencia y de la Técnica y de Arqueología Industrial de Cataluña (AMCTAIC) y de la Agrupación de Arquitectos para la Defensa e Intervención en el Patrimonio Arquitectónico (AADIPA), Joan Munt y Josep M. Boronat respectivamente. También participará el arquitecto Jordi Rogent, miembro de AADIPA y vocal de la Junta Directiva de AMCTAIC.

Los Premios Bonaplata tienen como objetivo reconocer y dar visibilidad a aquellas personas, asociaciones, colectivos o instituciones que hayan llevado a cabo acciones para recuperar, estudiar, difundir o poner en valor el patrimonio industrial, científico y técnico de Cataluña, ya sea mueble, inmueble o inmaterial.

Están formados por 6 categorías:
· Premio Estudios - Fundación Caixa d'Enginyers
· Premio Rehabilitación y Restauración
· Premio Nueva Realización Industrial
· Premio Paisajes Industriales
· Premio Josep Alabern Valentí
· Premio Colaboración con el Sistema Territorial del MNACTEC

Se pueden presentar a la convocatoria todas aquellas actuaciones realizadas en Cataluña o sobre Cataluña en los dos últimos años, desde el 1 de julio de 2022 hasta el 30 de junio de 2024.

El periodo de presentación de candidaturas y envío de la documentación correspondiente es del 2 al 16 de septiembre de 2024. ¡Prorrogado hasta el 30 de septiembre de 2024!

Estos Premios los organiza la Asociación del Museo de la Ciencia y de la Técnica y de Arqueología Industrial de Cataluña (AMCTAIC) con la colaboración del COAC, la AADIPA, La Fundación Caixa d'Enginyers, el Colegio de Ingenieros Industriales de Cataluña y la Mútua dels Enginyers.

Consultad las bases de la convocatoria en la  web de la AMCTAIC.

PDF version

Presentació dels Premis Bonaplata a Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El dimecres 18 de setembre, a les 19 hores, la sala d’actes Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acollirà la presentació dels Premis Bonaplata per la valoració del Patrimoni Industrial, Tècnic i Científic. L’acte comptarà amb la participació dels presidents de l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) i de l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), Joan Munt i Josep M. Boronat respectivament. També hi participarà l’arquitecte Jordi Rogent, membre d’AADIPA i vocal de la Junta Directiva d’AMCTAIC.

Els Premis Bonaplata tenen com a objectiu reconèixer i donar visibilitat a aquelles persones, associacions, col·lectius o institucions que hagin portat a terme accions per recuperar, estudiar, difondre o fer valdre el patrimoni industrial, científic i tècnic de Catalunya, sigui moble, immoble o immaterial.

Estan formats per 6 categories:
· Premi Estudis - Fundació Caixa d'Enginyers
· Premi Rehabilitació i Restauració
· Premi Nova Realització Industrial
· Premi Paisatges Industrials
· Premi Josep Alabern Valentí
· Premi Col·laboració amb el Sistema Territorial del MNACTEC

Es poden presentar a la convocatòria totes aquelles actuacions fetes a Catalunya o sobre Catalunya els dos últims anys, des de l'1 de juliol de 2022 fins al 30 de juny de 2024.

El període de presentació de candidatures i tramesa de la documentació corresponent és del 2 al 16 de setembre de 2024. Prorrogat al 30 de setembre de 2024!

Aquests Premis els organitza l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC) amb la col·laboració del COAC, l'AADIPA, La Fundació Caixa d'Enginyers, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i la Mútua dels Enginyers,

Consulteu les bases de la convocatòria al web de l'AMCTAIC.

PDF version

Presentació del llibre "Habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona. IMPSOL 2015-2024"

El proper 18 de setembre a les 19h tindrà lloc la presentació del llibre Habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona. IMPSOL 2015-2024 que recull els projectes i les obres promogudes per l’IMPSOL des del 2015 fins al 2024 i mostra els nous criteris assolits: la qualitat arquitectònica, l’eficiència energètica, la innovació tipològica i la inclusivitat; un canvi important respecte a les propostes d’habitatge social a l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que no hi ha hagut tanta innovació arquitectònica en aquest tipus d’habitatge a l’últim mig segle. Els projectes d’habitatge que s’exposen trenquen radicalment amb els models i els esquemes establerts fa dècades.

L´acte comptarà amb les intervencions de Ramon Torra, gerent de l’AMB; Marta Poch, editora del llibre; així com amb les arquitectes Maria Amat, Mariona Benedito i Marta Peris, totes elles autores de promocions publicades al llibre, que debatran sobre l’habitatge col·lectiu i els seus reptes juntament amb Rafa Gómez-Moriana, arquitecte, docent i crític autor del text “Espais ambigus . Espais versàtils, flexibles i indefinits, cap a una arquitectura domèstica sostenible i resilient” que articula la publicació.

L'Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) promou habitatge protegit assequible, innovador, de qualitat i que respongui a requisits de gènere. Per dur a terme aquest treball, fomenta els concursos d'arquitectura amb l'objectiu d'aconseguir la màxima qualitat arquitectònica de les propostes a partir de la captació del millor talent professional i afavoreix una estreta col·laboració amb els equips autors en el desenvolupament del procés.

Inscriu-t'hi
PDF version

Pàgines