Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Las mujeres hacemos conciliación [pospuesto]

Imatge: 
© ergonofis by unsplash

ACTO POSPUESTO: PENDIENTE NUEVA FECHA

En el marco del ciclo de charlas "Las mujeres HACEMOS", el Grupo Abierto de Mujeres Arquitectas del COAC ha organizado la sesión "HACEMOS Conciliación", que tendrá lugar el jueves 4 de julio a las 17:30 h en la tienda de interiorismo y muebles de diseño Cubiñá (c. de Mallorca, 291, 08037 Barcelona).

El encuentro, que se prevé de una hora de duración, se centrará en el impacto de la maternidad en la vida de las mujeres arquitectas en Cataluña, ofreciendo una mirada crítica desde la perspectiva de género. Así, se debatirán temas como la conciliación, la corresponsabilidad y la igualdad de oportunidades entre hombres y mujeres, y se planteará si estos conceptos son ya realidades en el mundo de la arquitectura.

Es necesaria la inscripción previa, ya que el aforo es limitado.

En la sesión, presentada por la presidenta de la Demarcación de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, se explicarán los resultados del trabajo de fin de grado "El impacto de la maternidad en la vida de las mujeres arquitectas en Cataluña: una mirada crítica desde la perspectiva de género", de la psicóloga Miriam Beguer Jornet.

Seguidamente, habrá una conversación entre las ponentes y las asistentes a la charla sobre conciliación, corresponsabilidad, igualdad de oportunidades en el mundo de la arquitectura, y la gestión emocional de estos aspectos, con la participación de:

Miriam Beguer Jornet, psicóloga especialista en Psicología del Trabajo y las Organizaciones. Actualmente, jefa de oficina de la consejera de Igualdad y Feminismos de la Generalitat de Cataluña.

Cristina Salvador, periodista, emprendedora, consultora de comunicación y cultura corporativa.

Después de la charla, no te pierdas la oportunidad de hacer networking y disfrutar de un pequeño refrigerio. ¡Te esperamos!

Ciclo de charlas "Les dones FEM"
El ciclo forma parte del trabajo realizado por el Grupo Abierto de Mujeres Arquitectas para fomentar la reflexión y el debate sobre las cuestiones de género en la arquitectura y ofrecer un espacio donde las profesionales del sector puedan compartir sus experiencias e inquietudes.

Cubiñá
Ubicados en la Casa Thomas de Domènech i Montaner, una edificación considerada como una de las obras referentes de la arquitectura modernista, proyectada por el arquitecto Lluís Domènech i Montaner en 1895.

Situados en el centro de comercio de la ciudad, en un espacio diáfano y amplio de más de 1.800m², representa un punto de encuentro con el diseño en Barcelona desde 2006, cuando pasó a formar parte de Cubiñá.

Patrocinado por:
        
PDF version

Les dones fem conciliació [postposat]

Imatge: 
© ergonofis by unsplash

ACTE POSTPOSAT: PENDENT NOVA DATA

En el marc del cicle de xerrades "Les dones FEM", el el Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC ha organitzat la sessió "FEM Conciliació", que tindrà lloc (pendent nova data)  a la botiga d'interiorisme i mobles de disseny Cubiñá (c. de Mallorca, 291, L'Eixample, 08037 Barcelona).

La trobada, que es preveu d'una hora de durada, se centrarà en l'impacte de la maternitat en la vida de les dones arquitectes a Catalunya, oferint una mirada crítica des de la perspectiva de gènere. Així, es debatran temes com la conciliació, la coresponsabilitat i la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i es plantejarà si aquests conceptes són ja realitats en el món de l'arquitectura.


A la sessió, presentada per la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, s'explidaran els resultats del treball de fi de grau "L’impacte de la maternitat en la vida de les dones arquitectes a Catalunya: una mirada crítica des de la perspectiva de gènere", de la psicòloga Miriam Beguer Jornet.

Seguidament, hi haurà una conversa entre les ponents i les assistents a la xerrada sobre conciliació, coresponsabilitat, igualtat d’oportunitats en el món de l'arquitectura, i la gestió emocional d’aquests aspectes, amb la participació de:

Miriam Beguer Jornet, psicòloga especialista en psicologia del Treball i les Organitzacions Actualment, cap d’oficina de la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.  

Cristina Salvador, periodista, emprendedora, consultora de comunicació i cultura corporativa.


Després de la xerrada, no et perdis l'oportunitat de fer networking i gaudir d'un petit refrigeri. T'hi esperem !

Cicle de xerrades "Les dones fem"
El cicle forma part del treball dut a terme pel Grup Obert de Dones Arquitectes per fomentar la reflexió i el debat sobre les qüestions de gènere en l’arquitectura i oferir un espai on les professionals del sector puguin compartir les seves experiències i inquietuds.

Cubiñá 
Ubicats a la casa Thomas de Domenech i Muntaner, una edificació triada com una de les obres referents de l’arquitectura modernista, projectada per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner l’any 1895. 

Situats al centre de comerç a la ciutat, en un espai diàfan i ampli de més de 1.800m2, representa un punt de trobada amb el disseny a Barcelona des del 2006, quan va passar a formar part de Cubiñá. 

Patrocinat per:
        
PDF version

Jornada tècnica 'Nou codi d'Accessibilitat de Catalunya', a Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'entrada en vigor del nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya (Decret 209/2023), l'Oficina Consultora Tècnica del COAC organitza diverses jornades presencials arreu del territori per explicar els canvis més rellevants de la norma pel que fa a l'edificació, amb l'objectiu de facilitar-ne el seu coneixement. A la Demarcació de Girona, la jornada tindrà lloc el dimecres 22 de maig de 2024, a les 10 hores.

Programa de la jornada
- Part I. Aspectes generals del nou Decret
- Part II. Edificis d’ús habitatge. Obra nova i Intervenció en edificis existents
- Part III. Edificis i Establiments d’ús públic. Obra nova i Intervenció en edificis existents

El Col·legi d'Arquitectes i el nou Codi

Coneix el punt de vista del COAC i les accions realitzades en relació amb l'aprovació del Codi d'Accessibilitat.

INSCRIPCIONS
Inscripció gratuïta obligatòria a través d'aquest formulari. Places limitades.
 
PDF version

VIII Jornada Turisme, Territori i Societat

Imatge: 
© Fundació Jordi Comas Matamala
La Fundació Jordi Comas Matamala ha programat a l’Auditori dels Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, el dijous 16 de maig de 2024, de 9.15 a 14.30 h,  la 'VIII Jornada Turisme, Territori i Societat', en la qual vol mostrar més clarament el seu objectiu de crear pensament sobre el fenomen turístic, des d’una mirada transversal i multidisciplinari.
 

En aquesta nova edició, la jornada, que la presentarà el periodista Josep Puigbó, està dividida en quatre taules temàtiques sobre aspectes que incideixen plenament en la indústria turística: el valor de l'oferta gastronòmica i enològica de marca d'una destinació, els esdeveniments temporals en una destinació turística, el paper de la xarxa ferroviària en la mobilitat turística i l'aigua i el turisme. 

Programa
9.15 h.- Obertura institucional de la jornada
9.30 h.- 
I - El valor de l’oferta gastronòmica i enològica en la imatge de marca d’una destinació
• Sra. Sara Pérez. Faedora de vins al Priorat.
• Sr. Joan Roca. Cuiner i empresari.
• Modera: Sra. Cristina Jolonch. La Vanguardia.

10.30 h.- II - Esdeveniments temporals en una destinació turística
• Sr. Salvador Sunyer. Director de Temporada Alta a Girona.
• Sr. Ignasi Armengol. Director General de la Fundació Barcelona-America’s Cup.
• Modera: Sr. Xavier Graset. TV3.

11.30 h.- Cafè i descans

12.00 h.- III - El paper de la xarxa ferroviària en la mobilitat turística
• Sr. Pere Macias. Comissionat pel traspàs integral de Rodalies.
• Sra. Isabel Pardo de Vera. Ex presidenta d’Adif.
• Modera: Sr. Antoni Bassas. Diari Ara.

13.00 h.- IV - Aigua i turisme
• Sr. Jorge Manent. Director d’AGBAR.
• Sr. Jordi Morató. Director de la càtedra UNESCO de sostenibilitat de la UPC.
• Modera: Sr. Enric Sierra. La Vanguardia.

14.00 h.- Relat i cloenda institucional de la jornada

14.30 h Dinar a peu dret als jardins del Castell

INSCRIPCIONS
Entrada lliure i gratuïta, prèvia inscripció al web de la fundació.
Inscriu-t’hi

PDF version

Pages