Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

"Perspectives" Tertúlia d’expertesa a càrrec de Joan Falgueras Font

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El proper dijous 29 de maig a les 18:30 h, l'Agrupació d'Arquitectes al Servei de l'Administració Pública (AASAP) organitza la segona Tertúlia d’expertesa que s’integra al cicle "Perspectives", en la qual s'oferirà una conversa amb Joan Falgueras Font, arquitecte municipal de Figueres des de 1997.

Joan Falgueras Font, és arquitecte i compagina la seva tasca com a arquitecte municipal amb la d’arquitecte lliberal. Destaquem d’una banda la seva trajectòria com a arquitecte municipal de Figueres des de l’any 1997 i, de l’altra, els seus projectes especialment en el camp de la restauració del patrimoni. Membre de la Comissió de Patrimoni en diversos períodes. Ha estat Vocal de Cultura i Coordinador d’Arxiu i Biblioteca del COAC a Girona. Col·laborador d’Alvaro Siza Vieira en els projectes Centro Galego de Arte Contemporáneo de Santiago de Compostela i l’Edifici en el Port Olímpic a Barcelona. Guardonat amb diversos premis pels seus projectes en patrimoni, espais públics, edificació i paisatge. Ha publicat en llibres i revistes recerques sobre història de l’arquitectura i l'urbanisme contemporanis, ha llegit ponències i participat en jornades i debats. Gran coneixedor del funcionament dels serveis tècnics municipals d’un ajuntament, ens oferirà la seva visió sobre les mancances i marges de millora d’aquests i del paper que els arquitectes hi han de jugar en el futur.

Programa de la jornada

19:45 h Taula rodona “Reptes i oportunitats en la tramitació de llicències”

Joan Falgueras Font
estarà acompanyat per Roser Niell Colom, cap del Servei d'intervenció en l'edificació, l'ús del sòl i Activitats de l’Ajuntament de Girona, i Anna Barceló Puig, arquitecta municipal de Figueres, cap de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Roses.

Moderarà la taula la Mar Servià Imbers, arquitecta municipal de Mont-ras i vocal de l’AASAP a les comarques gironines.

La tramitació de llicències d’obres des de fa anys que es troba sobre la taula de molts debats. Sembla molt pertinent aportar la mirada dels arquitectes municipals per tal de posar en comú experiències, bones pràctiques, mals hàbits... En definitiva, per mirar quines propostes es poden posar en pràctica per agilitzar la tramitació de les llicències municipals.

 20:15 h Sopar com a espai de conversa informal.

INSCRIU-T'HI

PDF version
La vora de Girona

"Empremtes" Sortida per conèixer La vora de Girona

Imatge: 
La vora de Girona
L'Agrupació d'Arquitectes al Servei de l'Administració Pública (AASAP) continua el  cicle "Empremtes" amb una sortida per conèixer el projecte "LA VORA DE GIRONA", un exemple de com apropar la natura als ciutadans i oferir-los espais verds i blaus per al benestar, la salut, l'esport i el gaudi del paisatge.

A través d’aquesta sortida, de la mà de Narcís Sastre, geògraf i paisatgista que va impulsar el projecte des de l'Ajuntament, i Martí Franch, arquitecte  paisatgista que va redactar el Projecte Marc, descobrirem com es poden posar en xarxa tots els paisatges i espais naturals a tocar de Girona.

El projecte envolta tota la ciutat, amb 13 bucles i 30 parcs naturbans que tenen una extensió d'unes 600 Ha i que multipliquen per 8 els parcs urbans existents a la ciutat i equival a 20 vegades el parc de la Devesa.

A més, el projecte s'adapta al període de precarietat pressupostària i posa l'accent en la gestió diferenciada del medi natural i en la millora progressiva dels espais, el que permet posar a disposició dels ciutadans amplis espais naturbans a cost molt baix.

La frugalitat i l’enginy en les solucions de la proposta (per fer molt més amb poc), el canvi de model cap a un projecte obert en el temps i amb actors inusuals (la brigada municipal), una nova visió sobre la gestió dels espais naturbans (el tractament naturalitzat del verd) i la implicació per tirar endavant una proposta innovadora, són valors de l’arquitectura més pública.

La jornada es tancarà amb un dinar per afavorir l'intercanvi d'idees i experiències.

Programa detallat

Per assistir a la visita, inscriu-te aquí.

PDF version

Exposició: Elles il·lustren botànica

Imatge: 
Museu d'Història de Girona
Inauguració de l'exposició: Divendres 9 de maig, a les 18 h

La Demarcació de Girona del COAC col·labora en l'exposició 'Elles il·lustres botànica' que del 10 de maig al 14 de setembre es pot veure al Museu d'Història de la Ciutat de Girona, en la qual es mostra el treball de dones il·lustradores científiques botàniques des del segle XVII fins a l'actualitat, desvetllant les relacions entre art, ciència i gènere.

Concretament, la sala d'exposicions La Cova acollirà les il·lustracions de científiques contemporànies fins el 15 de juny.

El denominador comú de les obres que es presenten resideix en el seu valor estètic, en la sensibilitat artística amb què les dones han representat la botànica, demostrant-nos com la ciència pot ser art i l'art ciència. Però, a més, ens ensenya, a través de les seves biografies, com ens van anar traçant els camins de la igualtat.

Paral·lelament, l’exposició vol mostrar la incidència i importància del treball científic desenvolupat per les dones en l’àrea de Girona, i posar de manifest que tot sovint, l’absència denota una presència subjugada als corrents interpretatius històrics, però també als convencionalismes socials (patriarcals) de totes les èpoques.
PDF version

Girona, temps de flors. Vestigi

Imatge: 
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
La Demarcació de Girona del COAC participa, un any més, en l’esdeveniment cultural “Girona, Temps de Flors” organitzat per l’Ajuntament de Girona, i que aquest any tindrà lloc del 10 al 18 de maig.

Concretament, la intervenció que acollirà la sala d'exposicions Pia Almoina de la Demarcació de Girona serà la mostra “Vestigi” de l’estudi PMFL Arquitectura, format per Arià Pla, Eudald Bosch i Joan Salavedra.

Vestigi” evoca la petjada del temps en diàleg amb l’espai, explorant ordre i natura, permanència i efimeritat. La termoargila, amb la seva geometria modular, expressa la racionalitat i el pes de la matèria, mentre que les flors evoquen la fragilitat i la transformació constant. Junts, creen una harmonia on estructura i delicadesa es troben, oferint una nova lectura simbòlica i espacial.
PDF version

Pages