Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els dibuixos de Masó vistos per Sarquella + Torres

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'exposició Masó. Dibuixos que es pot veure a la Casa Masó de Girona fins el 3 de novembre, la Fundació Rafael Masó en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitzen un seguit de visites comentades per arquitectes com a activitat paral·lela.

El dijous 18 de juliol de 2024, a les 19 hores, l'estudi d’arquitectura Sarquella + Torres farà una visita comentada a l’exposició temporal. Explicaran com interpreten els dibuixos de Masó des de la seva arquitectura, exposaran les diferències entre com es treballava abans i ara, i parlaran sobre què representa per a ells el concepte de “dibuixar” arquitectura actualment, i de tot allò que els suggereix l’obra i el món de Masó.

Pau Sarquella (Banyoles, 1986) i Carmen Torres (Barcelona, 1986) es defineixen com un estudi d'arquitectura multidisciplinari i nòmada. “Entenem la mateixa ubicació perifèrica com una oportunitat per explorar de forma tangencial cada encàrrec. Fugint d'apriorismes i convencions, hem generat un divers ventall de projectes que manté certa coherència en la seva voluntat narrativa i de conversió dels arquetips de l'imaginari col·lectiu en reinterpretacions contemporànies. Gaudim en l’anàlisi i la transformació d’ecosistemes socials, culturals i ecològics en propostes que aposten per la lleugeresa, la ironia i la sensualitat. Explotem la capacitat orgànica d'expansió dels límits entre les múltiples disciplines del disseny. Estem involucrats en la recerca i la docència, la nostra forma de generar pensament, és a través de la pràctica.”

PDF version
9MAV

Visita guiada: Obres de la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Delegació del Vallès organitza, el pròxim dijous 18 de juliol a les 16 h, una visita tècnica guiada a la Xemeneia Saphil, obra destacada a la 9a Mostra d'Arquitectura del VallèsPremi Ciutat de Terrassa a la Millora del Paisatge Urbà, reconeixement atorgat per l’Ajuntament de Terrassa. El guiatge anirà a càrrec dels arquitectes David Garcia i Carles Padrós, de BIS Arquitectes David Garcia, SLP. 

El Jurat de la Mostra ha destacat aquest projecte per la cura i l’ofici amb què s’ha treballat en aquest element protegit (BCIL), demostrant sensibilitat amb aquest paisatge, combinant la tècnica, el component simbòlic i la capacitat de rèplica que aquesta intervenció aporta. Conservar el patrimoni de les xemeneies ajuda a configurar el paisatge urbà de la ciutat actual relligant-lo amb el passat industrial. 

Si voleu inscriure-us, escriviu un correu a vallescultura@coac.cat indicant el número d'assistents.  

Punt de trobada: Plaça de l'Anònima. 08224 – Terrassa

PDF version
Intercol·legial Tècnica del Vallès

Visita tècnica guiada al Centre de Control i Operacions (CCiO) d'Aigües Sabadell

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza, el pròxim dimecres 3 de juliol a les 10 h, una visita tècnica guiada al Centre de Control i Operacions (CCiO) d'Aigües Sabadell, que és el lloc des d'on es telecontrola, les 24 hores i els 365 dies de l'any, el sistema de subministrament d'aigua de Sabadell, el 'cervell' de la Companyia. El guiatge anirà a càrrec del personal tècnic del mateix centre.

Tanmateix, podeu complementar la visita amb un Escape Room educatiu al mateix centre, basat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

‘Som a l’any 2.160 i la Terra i els seus habitants es troben en una situació d’emergència climàtica. Un grup de científics ha estat treballant en l’última esperança per salvar el planeta i evitar l’extinció, la Missió Planeta, el projecte secret més ambiciós dels últims temps.

L’ONU va crear 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (Els ODS), unes fites que poden posar fre al canvi climàtic, ajuden a erradicar la pobresa i lluiten contra les desigualtats i les injustícies. Però els ODS estan desapareguts des de fa temps. Ara, s’han pogut localitzar en un laboratori lunar i es necessita un equip de persones que puguin superar el repte i portar-los a la terra i salvar el planeta...’

Si vols inscriure't, envia un correu a vallescultura@coac.cat indicant si vols venir a la visita del Centre de Control, de 10 a 11h, i/o també a l’Escape Room, d’11 a 12 h.

PDF version

Els dibuixos de Masó vistos per Arnau Vergés

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'exposició Masó. Dibuixos que es pot veure a la Casa Masó de Girona fins el 3 de novembre, la Fundació Rafael Masó en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitzen un seguit de visites comentades per arquitectes com a activitat paral·lela.

Per veure els millors dibuixos de Masó amb els ulls d'arquitectes contemporanis hem convidat l’arquitecte Arnau Vergés (Olot, 1979) a fer una visita comentada el dijous 20 de juny de 2024, a les 19 hores. Explicarà com interpreta els dibuixos de Masó des de la seva arquitectura, quina és la diferència entre com es treballava abans i ara, què representa per a ell el concepte de “dibuixar” arquitectura actualment, i de tot allò que li suggereix l’obra i el món de Masó.
Arnau Estudi d’Arquitectura defineix la seva arquitectura amb aquestes paraules: “Preguntar al lloc, escoltar el client, seguir l’instint. Creure en la potència màgica de la primera idea, en la saviesa de la innocència; fer arquitectura sincera. Estimar-se el detall d’una textura en una façana i el tacte del respatller en una cadira. Aferrar-se a la bellesa d’un prat d’herba fresca a l’atzar i a la calidesa d’una llata de fusta castigada pel temps; a tot allò que és veritat. Carregar-se a la motxilla el paller, l’era i l’escon. Caminar endavant, cap a una Arquitectura que ens deixi sentir la natura com una part de nosaltres mateixos; viure intensament.
PDF version

Pages