Fundació Hàbitat 3, habitatge per a la inclusió social.

La Fundació Hàbitat 3 busca arquitectes voluntaris per realitzar visites i informes tècnics

Imatge: 
© Fundació Hàbitat 3
La Fundació Hàbitat 3 necessita arquitectes voluntaris per realitzar visites i informes tècnics d’edificis d'habitatges, procedents d’entitats financeres, per destinar-los a lloguer social.

Les entitats socials de la Taula del Tercer Sector de Catalunya, com la Fundació Hàbitat 3, poden adquirir, mitjançant l’exercici del dret de tanteig i retracte, habitatges provinents d’execucions hipotecàries o de dacions en pagament que siguin venuts per entitats financeres. Amb l’aprovació d’un programa conjunt de l’Institut Català de Finances (ICF) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), la Fundació Hàbitat 3 ha rebut el finançament necessari per realitzar aquestes compres, que ara necessiten la revisió de tècnics voluntaris.

Col·laborar per fer realitat el lloguer social
La col·laboració dels arquitectes és fonamental per poder posar en marxa el màxim nombre d’habitatges per a lloguer social. Les condicions que estableix el Decret-llei 1/2015 limiten molt el termini per poder exercir el dret de tanteig, que és d'aproximadament dos mesos des del moment en què la Fundació disposa de la informació dels habitatges en venda.

Per aquest motiu, s’ha establert un dispositiu de coordinació de diverses entitats de cara a poder visitar els habitatges i decidir quins interessen i quins no. Dins d’aquest dispositiu, atès que els habitatges només es poden visitar una vegada, resulta imprescindible poder comptar amb tècnics voluntaris que ajudin a fer les inspeccions i els informes conseqüents. El Col·legi d'Arquitectes col·labora amb aquesta iniciativa fent-ne difusió entre el seu col·lectiu.

Els interessats poden inscriure's a través de la pàgina web d'Hàbitat 3.


 
19/07/2018
Tornar