Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Panoràmica de Barcelona. Wikipedia

Noves eines per a la rehabilitació dels edificis adreçades a la ciutadania

L'Ajuntament de Barcelona i el Consorci Metropolità de l'Habitatge han elaborat noves eines d'ajuda adreçades als ciutadans per orientar-los en la presa de decisions sobre la renovació energètica dels edificis. L'objectiu és promoure la rehabilitació per reduir el consum energètic i alhora millorar-ne les condicions de salut i confort.

D'una banda, l'Ajuntament de Barcelona ha editat la Guia "Rehabilita’m! Fes-me eficient i saludable", creada en el marc del Compromís de Barcelona pel Clima. La Guia s'organitza en un recull de fitxes pràctiques que contenen informació sobre diferents mesures de millora, tant dels tancaments de l'edifici com de les seves instal·lacions, amb informació sobre costos, finançament i beneficis que aporta la renovació. Així, cada tipus de millora s’analitza des de diferents vessants com la salut, el confort, l’estalvi energètic, la facilitat d’implementació, l’amortització i el respecte mediambiental. Alhora, inclou casos d’èxit per consultar exemples concrets d’aplicació de les mesures que es proposen.

Per un altre costat, el Consorci Metropolità de l'Habitatge ha publicat l'app "Rehabilita, una llar eficient", una aplicació per a mòbils i tauletes que dona orientació als ciutadans sobre la reducció de la demanda energètica i la millora del confort que es poden aconseguir en un habitatge, en funció de les actuacions de rehabilitació que s’hi realitzin. Així, l'eina permet obtenir, en funció de les mesures escollides, el cost d'inversió, l'estalvi energètic i l'estalvi econòmic, el temps necessari per amortitzar la inversió i la millora del confort de l'habitatge.
11/06/2018
Tornar