Carles Ferrater al Congrés d'Arquitectura 2016

Carlos Ferrater, premiat amb la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts

Imatge: 
© Carles Ferrater al Congrés d'Arquitectura 2016
L'arquitecte català Carlos Ferrater és una de les personalitats distingides enguany amb la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, atorgada pel Consell de Ministres a proposta del ministre de Cultura, José Guirao.

L'objectiu d'aquest guardó és reconèixer a les persones i entitats que hagin destacat en el camp de la creació artística i cultural o hagin treballat en el foment, desenvolupament o difusió de l'art i la cultura o en la conservació del patrimoni artístic.

Entre les altres 23 persones que rebran la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts 2019 hi trobem l'arquitecte granadí Pedro Salmerón, els fotògrafs Chema Madoz i Alberto García-Alix, el cuiner Martín Berasategui o el director d'orquestra Josep Pons Viladomat.

Carlos Ferrater Lambarri
Doctor per l'ETSAB, l'arquitecte és catedràtic de Projectes en aquesta mateixa escola, i treballa des de 1971 al seu estudi professional a Barcelona. L'any 2006 va fundar Office of Architecture in Barcelona (OAB), juntament amb Xavier Martí Galí, Borja Ferrater i Lucía Ferrater.

Ferrater ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements. El 2005 va ser investit doctor honoris causa per la Universitat de Trieste i el 2009 va ser reconegut amb el Premi Nacional d'Arquitectura espanyola.

Entre els seus projectes destaquen l'Hotel Rey Juan Carlos I, el Jardí Botànic de Barcelona (juntament amb Josep Lluís Canosa i Bet Figueras), l'estació de tren Zaragoza-Delicias (Premi FAD 2004, amb José María Valero, Félix Arranz i Elena Mateu) o el passeig marítim de Benidorm (Premi FAD 2010, amb Xavier Martí).
13/01/2020
Tornar