Passeig de la Indústria i la Plaça de l’Ajuntament de Banyoles reformats CGI.

Miàs Arquitectes guanya el concurs per a la reforma del Passeig de la Indústria i la Plaça de l’Ajuntament de Banyoles

Imatge: 
© Miàs Arquitectes
L'estudi Miàs Arquitectes, de l’arquitecte Josep Miàs, serà l’encarregat de definir la reforma del Passeig de la Indústria i de la nova plaça de l’Ajuntament de Banyoles. La proposta presentada per l’equip de l’arquitecte banyolí ha guanyat el concurs convocat pel consistori i preveu un passeig més peatonal, millorant la connexió amb el Barri Vell.

L’Ajuntament de Banyoles va convocar el passat mes d'abril un concurs d’idees, amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes. De les 32 propostes presentades, el jurat va escollir cinc projectes i finalment ha seleccionat la proposta de Miàs Arquitectes, que ja es va encarregar de la reforma del Barri Vell.

L’equip de l’arquitecte banyolí proposa un passeig a un sol nivell, millorant l’accessibilitat a l’edifici de l’Ajuntament, guanyant una àmplia zona de plaça per millorar l’espai de trobada social i amb la incorporació de més arbrat a la plaça de davant del consistori i a la façana lateral de l’Ajuntament.

Un cop escollida la proposta guanyadora, l’estudi tindrà uns mesos per definir el projecte final. Es preveu que les obres es facin per fases. La primera part de la reforma serà la plaça de davant l’Ajuntament i el primer tram del carrer Pere Alsius, fins al Teatre Municipal. Aquests treballs es preveu que s’iniciïn a principis de 2019 i estan pressupostats en 375.000 euros.

Exposició pública
Amb l’objectiu de fer partícips els veïns de la reforma del Passeig i de la nova plaça com un nou espai de ciutat, l’Ajuntament ha organitzat una exposició a la sala de plens del consistori on es mostraran les propostes presentades al concurs.

L’exposició s’inaugurarà aquest dijous 18 d’octubre a les 20 h en un acte públic que comptarà amb la participació de l’equip guanyador, així com també de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.


17/10/2018
Tornar