Adaptem "Arquitectura a les Aules" per aprendre des de casa. Participa-hi!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Donada la situació d’excepcionalitat i el conseqüent tancament dels centres educatius, infants i joves han vist el seu dia a dia transformat i els docents s’han vist obligats a adaptar, formular i cercar diferents propostes educatives per als dies de confinament.

En aquest context, des del Col·legi d’Arquitectes volem fer front al repte de reconduir les activitats que permetin enriquir el coneixement des de casa i per això hem reformulat un dels projectes que tenim per apropar l’arquitectura a infants i joves: “Arquitectura a les Aules”.

Ajudem a aprendre arquitectura des de casa
“Arquitectura a les Aules” és una activitat que vol portar als infants i joves de Catalunya una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen. Així, en el marc de la Setmana d'Arquitectura, que se celebra cada any durant el mes de maig, els arquitectes imparteixen tallers perquè els alumnes puguin observar, pensar i fer seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat.

Enguany, davant la situació d’emergència actual, el projecte s’adapta i es converteix en “Arquitectura a les Aules, aprendre a casa”.

Amb l’objectiu d’enriquir la iniciativa, us animem a participar–hi enviant una proposta de taller que els infants puguin fer des de casa.

Com col·laborar-hi?
Per participar-hi només cal que feu un vídeo o una presentació en power point explicant un taller perquè les famílies el puguin dur a terme a casa seva, i ens el feu arribar a través d'aquest formulari

Amb les propostes que ens feu arribar habilitarem un espai al web —amb els tallers classificats per franges d'edat de primària i secundària— perquè els alumnes puguin gaudir de l’arquitectura des de casa seva.

Idees per inspirar-vos:
- Recomanem la lectura d''Infants, casa i confinament', de la doctora arquitecta Mariona Genís, i que forma part de la col·lecció d'articles que l'Escola Sert publica durant el confinament amb reflexions al voltant de l'arquitectura.
- Podeu repassar els tallers d''Arquitectura a les Aules' del 2019 a la plataforma Arquitectura a les Aules 5.0 
- Podeu consultar el programa educatiu del COAC 'ArquiEscola' 

Consells per a la gravació del vídeo:
- Durada: 20-30 minuts com a màxim
- Format: horitzontal
- Fons: cerqueu un fons ampli i neutre sense elements que puguin distreure
- Il·luminació: aprofiteu la llum natural i eviteu finestres o fonts de llum darrere vostre
- So: intenteu que a l'espai de la gravació hi hagi silenci
- Col·locació de la càmera: separeu-vos de la càmera i situeu-la a la mateixa alçada dels ulls o inclineu el dispositiu per evitar deformacions.
- Si l'activitat és manual també es pot gravar des de dalt per reforçar la visió de les mans per comprendre millor els detalls (intenteu posar la càmera fixa)

Participa-hi!
8/04/2020
Tornar