Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Vega Instrumentos

La Delegació del Vallès organitza una visita a les oficines Vega Instrumentos

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El primer edifici privat d’oficines de tot l’Estat amb estructura íntegrament de fusta s’ubica a Sant Cugat del Vallès, ha estat dissenyat per Batlleiroig Arquitectura i és la seu corporativa de la tecnològica Vega. El dilluns 4 d’abril, la Delegació del Vallès hi va organitzar una visita d’obra, en el marc de la Intercol·legial Tècnica del Vallès, i els arquitectes assistents van poder gaudir de les explicacions dels seus autors.

El volum, que en el seu conjunt esdevé una aposta contundent per la sostenibilitat, compta amb una superfície total de 1.800 m² i s’organitza en dues plantes de 30x30 m treballades en mòduls de 5×5. Una lògica constructiva que li permet ser fàcilment ampliable en un futur i aconseguir la màxima eficiència.

Per la seva part, l’envolupant de la façana, que es planteja com un reticle que segueix la mateixa modulació en els quatre alçats, és una pell exterior ceràmica formada per un terç massís i dos terços vidriats. D’aquesta manera s’aconsegueix un equilibri òptim entre l’aprofitament de la il·luminació natural i el control de la radiació solar, és a dir, entre el confort dels usuaris i l’eficiència energètica de l’edifici.

Les fusteries es col·loquen retardades respecte al pla de façana per a generar una línia d’ombra i es projecten també unes persianes per a garantir la protecció solar i benestar dels usuaris. A més, el color de la fusta aporta un to càlid, tamisant la llum natural.

La fusta, protagonista d’aquest edifici, és un material natural, sostenible i renovable que té unes qualitats tècniques excel·lents per al seu ús en pràcticament qualsevol construcció. Però el seu ús no sols millora la qualitat dels nostres habitatges i ciutats, sinó que fa que s’augmentin els boscos destinats a la seva producció, millorant el manteniment dels mateixos i elevant l’ocupació rural.

Una proposta avantguardista i sostenible que sorgeix de l’interès comú, de client i arquitectes, per la innovació i el respecte pel medi ambient.

8/04/2022
Tornar