Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
11a biennal de paissatge de barcelona

11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona: CLIMATE CHANGE AGAIN

Imatge: 
© Biennal Internacional Paisatge Barcelona

NOTA DE PREMSA

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona se celebrarà virtualment i debatrà solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l’arquitectura

  • El certamen, que tindrà lloc del 27 de setembre al 2 d’octubre, se celebrarà virtualment.

  • Inclou un simposi, el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba-Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge -Fundació Banc Sabadell.

  • El lema del simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, posa en valor el paisatge com a eina per fer front a l’emergència climàtica.

  • Entre els 42 experts que assistiran a la Biennal destaquen l’estatunidenca paisatgista i activista del clima Martha Schwartz, l’escriptor i jardiner francès Gilles Clement, i l’arquitecte autor del Brooklyn Bridge Park de Nova York, Michael Van Valkenburgh, entre d’altres.

    Barcelona, a 2 de setembre de 2021.- Del 27 de setembre al 2 d’octubre de 2021 té lloc una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que acollirà el simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, per reflexionar sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic, així com el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

    La cita, aglutinarà, un any més, professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura en un congrés que s’ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb 8 convidats destacats que proposaran eines per afrontar l’emergència climàtica i també hi participaran els autors/es dels 11 projectes paisatgístics finalistes del prestigiós Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les 8 escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

    Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge celebrada l’any 2018. L’Escola d’Arquitectura (ETSAB) de la UPC acollirà l’exposició dels finalistes d’ambdós premis.

    Per a més informació, fotografies i gestió d’entrevistes:
    Oficina de la Biennal de Paisatge biennal@coac.net WEB: https://landscape.coac.net/

Donat el context de pandèmia provocada per la Covid19 aquesta edició de la Biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al COAC i al Palau de la Música respectivament.

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el recolzament institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el suport de Fundació Banc Sabadell, i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

El simposi de la Biennal: un aparador dels millors projectes de paisatge i presència d’experts del sector

Un any més, la Biennal convida a abordar un tema d’actualitat com a contribució al debat públic per resoldre els problemes de la societat des de la mirada del paisatge. Aquest any el lema del simposi de la Biennal és “Canvi climàtic, un altre cop: Ciutat i Natura”. També participen al Simposi els finalistes dels dos premis que atorga la Biennal: Rosa Barba (professionals) i Escoles(universitats d’arquitectura). En total, està prevista la participació de 43 conferenciants durant 30 hores en línia. Els 8 experts convidats al simposi són:

  •  Martha Schwartz. Arquitecta paisatgista, urbanista, activista del clima i professora a la Harvard University Graduate School of Design.

  • Colleen Mercer Clarke. Arquitecta paisatgista i ecòloga costanera.

  • Karin Helms. Paisatgista, biòloga i professora a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo. Incorpora la participació per actuar en grans paisatges culturals. Presidenta de la IFLA Europe.

  • Maguelonne Déjeant-Pons. Secretària executiva del Conveni Europeu del Paisatge del Consell d'Europa.

  • Li Xiong. Professor i vicepresident de la Universitat Forestal de Pequín i membre del Comitè d’experts de la Xina en arquitectura del paisatge.

  • Gilles Clément. Enginyer hortícola, arquitecte paisatgista, escriptor, jardiner i professor de l’Escola Nacional Superior del País de Versalles.

    Com a representants institucionals, el simposi comptarà amb:

    ▪ Xavier Matilla. Arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona
    ▪ Ramon Torra. Arquitecte i gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

 

6/09/2021
Tornar
Festes d'Arquitectura

Ven a construir las Fiestas de Arquitectura 2025

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Un año más, el COAC Barcelona impulsa las Fiestas de Arquitectura del 17 de mayo al 21 de junio, en el marco de las Semanas de Arquitectura 2025.

Durante este período, Barcelona se convierte en el epicentro de un amplio abanico de actividades relacionadas con la arquitectura, el urbanismo, el diseño y la ciudad, más allá de las fronteras disciplinarias, destacando la función social de los arquitectos y poniendo en valor la arquitectura del territorio, sensibilizando sobre el valor del patrimonio e incentivando el descubrimiento del entorno.

Como gran novedad, las Fiestas se llevan a cabo en un mismo espacio: Llars Mundet, que será el centro de la actividad que el COAC Barcelona está preparando para la Capitalidad Mundial de Barcelona en 2026.

PROGRAMA DE ACTIVIDADES: 

Visitas guiadas al recinto Llars Mundet, a cargo de la arquitecta Mònica Fornt Baldrich. Sábados del 17 de mayo al 21 de junio, a las 10 h. Más información e inscripciones (plazas limitadas)

– Exposición ‘La volta catalana. De la tradición a la innovación’, a cargo del Grupo REARQ-ETSAB con el soporte de la Fundación Catalana para la Investigación y la Innovación. Del 17 de mayo al 27 de junio, Teatro de Llars Mundet. Más información

Con la colaboración de la Diputación de Barcelona y la Universidad de Barcelona.










TALLERES FAMILIARES (cada sábado, Plaça Anna Gironella, Recinto Mundet)

– Construimos con valores, a cargo de los arquitectos Sala Ferusic y la ETSAB. Sábado 17 de mayo a las 10 h. Inscripciones

– Construimos con jabón, a cargo del arquitecto Santi Estopà del Museo de Matemáticas (MMACA). Sábado 24 de mayo a las 11 h. Inscripciones

– Construimos con aire, a cargo de la arquitecta Núria Prieto de la UIC. Sábado 31 de mayo a las 11 h. Inscripciones

– Construimos con silencio + Taller de Txiqún, a cargo de la Casa del Silenci, y la arquitecta Amaya Caballero, de la ETSAB. Sábado 7 de junio a las 11 h. Inscripciones

– Construimos con yeso, a cargo de los arquitectos Marta Domènech y David López, de ReArq-ETSAB. Sábado 14 de junio a las 11 h. Inscripciones

– Construimos con inclusión, a cargo de la UPC. Sábado 21 de junio a las 11 h. Inscripciones

Coincidiendo con las Semanas de Arquitectura, también se podrá visitar la exposición de la 4ª Mostra de Arquitectura de Barcelona en Fort Pienc. Además, 10.000 alumnos de Primaria y Secundaria realizarán talleres de arquitectura gracias al programa del COAC Arquitectura en las Aulas.
 
29/04/2025
Tornar

Visitas guiadas al Recinto Mundet

Imatge: 
TAF - Trabajos aéreos y fotogrametricos
Un año más, en el marco de las Semanas de Arquitectura, el COAC Barcelona impulsa las Fiestas de Arquitectura 2025, del 17 de mayo al 21 de junio.

De la mano de la arquitecta Monica Fornt Baldrich, proponemos un paseo por el recinto de Llars Mundet, proyecto de ciudad asistencial promovido por la Diputación de Barcelona y construido en los años 50 gracias al donativo del matrimonio formado por Artur Mundet y Anna Gironella. Conoceremos su historia a través del proyecto del arquitecto Manuel Baldrich, un proyecto moderno para la época, que combina urbanismo, arquitectura, paisajismo y artes plásticas.

Fechas de las visitas:

- Sábado 17 de mayo a las 10 h. Inscripciones
- Sábado 24 de mayo a las 10 h. Inscripciones
- Sábado 31 de mayo a las 10 h. Inscripciones
- Sábado 7 de junio a las 10 h. Inscripciones
- Sábado 14 de junio a las 10 h. Inscripciones
- Sábado 21 de junio a las 10 h. Inscripciones

Después de cada visita, además, se llevarán a cabo Talleres Familiares también en el marco de las Fiestas de Arquitectura. Más información
PDF version
Volta catalana

La 'volta catalana'. De la tradición a la innovación

Imatge: 
Anna Mas Fotografia

En el marco de las Semanas de Arquitectura 2025, del 17 de mayo al 27 de junio, el recinto de Llars Mundet acoge la exposición "La 'volta catalana'. De la tradición a la innovación".

De la mano del grupo de investigación ReARQ ETSAB, con los arquitectos Marta Domènech y David López, la exposición cuenta con una selección de 150 obras representativas para ilustrar la historia y el impacto de un sistema originario del Mediterráneo Occidental, destacando cómo ha influido y se ha difundido por varias partes del mundo.

¡Ven a descubrir la 'volta catalana' (bóveda catalana) como sistema constructivo de actualidad!

· Vídeos divulgativos sobre la construcción de la 'volta catalana'.
· Atlas recopilatorio de proyectos arquitectónicos históricos y contemporáneos.
· Artículos sobre las formas de construcción de la 'volta catalana'.
· Maquetas interactivas

Horarios: del 17 de mayo al 27 de junio, de lunes a sábado de 10 a 17 h.
Con el apoyo de la Fundación Catalana para la Investigación y la Innovación.

Apúntate también en los Talleres Familiares en el marco de las Fiestas de Arquitectura. Más información

PDF version

Pages