Propers Actes
Presentació del Quaderns 276: Dibuixa!
La publicació gira entorn del dibuix com a instrument de pensament arquitectònic i el reivindica no com a mitjà de representació arquitectònica, sinó com una forma de coneixement i reflexió. Amb la voluntat de comprendre millor la manera de pensar d’alguns dels arquitectes contemporanis, els directors han volgut fixar-se en el dibuix en diferents etapes del procés de projecte, des de la gènesi fins a documents lligats al procés constructiu i al detall.
L’acte comptarà amb les intervencions dels directors del present número, Adrià Escolano i David Steegmann, i també de Miquel Mariné que ha col.laborat en la present publicació.
Inscriu-t'hi

Presentació del llibre “Tent poles in the ground”, de Stephen Bates
Igual que la col·lecció en tres volums de Papers (2001, 2007, 2016), escrita amb Jonathan Sergison, Tent poles testimonia la importància de l’escriptura com a part d’una forma de pràctica que inclou la construcció i l’ensenyament.
Els textos inclosos formen part del procés de desenvolupament i posada a prova d’idees a l’estudi de Sergison Bates a Londres i a la Càtedra d’Urbanisme i Habitatge de la TU München. Tractant una varietat de temes, des de la domesticitat fins a la ciutat i els reptes ineludibles de dissenyar de manera sostenible en un context de crisi climàtica, documenten tant els principis fonamentals que informen el seu enfocament de l’arquitectura com els canvis de pensament que s’han produït al llarg de trenta anys de pràctica.
Inscriu-t'hi

Taller familiar: Construïm amb valors
El primer dels tallers familiars serà CONSTRUÏM AMB VALORS, a càrrec de Sala Ferusic Arquitectes + ETSAB.
Construcció col·laborativa d’una estructura de fusta que simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte.
L’escultura ‘La construcció de valors’, dissenyada i construïda en fusta per estudiants de l’ETSAB, simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte. Parla de valors personals, acadèmics i professionals, però també parla dels valors quantificables que en permeten el disseny, la fabricació i la construcció arquitectònica. Parla dels arquitectes i parla de l’arquitectura.
Inscripcions
FESTES D'ARQUITECTURA 2025
El COAC Barcelona impulsa les Festes d'Arquitectura del 17 de maig al 21 de juny, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura 2025. Durant aquest període, Barcelona es converteix en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn.
Com a gran novetat, les Festes es duen a terme en un mateix espai: les Llars Mundet, que serà el centre de l'activitat que el COAC Barcelona està preparant per la Capitalitat Mundial de Barcelona el 2026.

El COAC participa a la Nit dels Museus 2025!
El COAC, de la mà del Centre Obert d’Arquitectura, participa un any més a la Nit dels Museus, que se celebrarà el proper 17 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus.
Aquell dia, a la seu de Barcelona, es podrà visitar fins a la 1 de la matinada l'exposició "Emili Donato: es fan plànols", comissariada pels arquitectes Jordi Roig i Miguel Jiménez.
L’exposició mostra l’àmplia trajectòria de Donato, des de la seva arribada a Eivissa l’estiu de 1959, quan l’encara estudiant d’arquitectura va llogar un petit local i hi va penjar un cartell que anunciava: “Es fan plànols”. Primer des d’Eivissa i després a Barcelona, l’arquitecte va desenvolupar una intensa activitat professional, política i cultural.
Les diferents facetes del personatge queden reflectides en l’exposició, que mostra l’extensa producció de Donato com a arquitecte, urbanista i creador al llarg de més de 50 anys. Així, s'hi poden veure documents gràfics, maquetes, fotografies i tot tipus de material, no només dels seus projectes d’arquitectura, sinó també de la seva obra pictòrica, els seus viatges o el seu paper actiu en diferents institucions.
Consulta tota la programació de la Nit dels Museus. A més de les portes obertes, trobaràs més de 90 activitats extraordinàries, des de tallers i visites guiades fins a concerts i recitals!
