Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Badia del Vallès

Visita tècnica: Escola de Boxa La Cubierta, de Badia del Vallès

Imatge: 
Adrià Goula
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza, el dimarts 10 de juny a les 10 h, una visita tècnica guiada a l'Escola de boxa “La Cubierta” de Badia de Vallès, un projecte de recuperació d'una antiga piscina abandonada transformada en escola de boxa.

El guiatge anirà a càrrec de l'arquitecte Daniel Serrano, autor del projecte, antic arquitecte municipal i fundador i soci de l'estudi d'arquitectura Rodal. Arquitectura - Consultoria.

“La Cubierta” és un projecte que parteix de la necessitat de donar unes condicions espaials mínimes a una activitat amb molta demanda al municipi on es troba i, per aconseguir-ho, ho fa a través de la reinterpretació d'un espai preexistent en desús. Tal com va definir el jurat de la 9a Mostra d'Arquitectura del Vallès, “demostra de manera excepcional com una intervenció arquitectònica mínima, basada en la lectura adequada de l’espai disponible, pot transformar un lloc de manera profunda, canviant completament la seva configuració i percepció, a força d'aprofitar totes les característiques arquitectòniques que oferia un ús anterior i d’aplicar-les al destí final.”

Es tracta, doncs, de la relectura del patrimoni d’un escenari perifèric postindustrial i del disseny i execució d'obra de manera col·lectiva i participada, replantejant el valor d’ús d’un espai abandonat. En aquest sentit, el projecte parteix de la voluntat de reconfigurar l’espai d’una manera antinostàlgica en l'àmbit compositiu però respectuosa amb l'essència del lloc, que ve definida per les interaccions socials que s’hi produïen durant la seva primera vida i que se segueixen produint el dia d'avui després de la seva transformació.

Durant la visita es podrà comprovar l'evolució de l'espai durant els més de dos anys de funcionament que ha tingut, observant l'apropiació del lloc per part dels usuaris i la seva transformació adaptant-se a les seves necessitats.

Si voleu inscriure-us complimenteu el formulari d'inscripció.

Activitat gratuïta
Places limitades

PDF version

Visita al Pla Especial dels Recs de Banyoles

Imatge: 
© GRETA
El Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA), amb la col·laboració del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i la Demarcació de Girona del COAC, organitza el divendres 16 de maig, de 15 a 18 hores, una visita al Pla Especial dels Recs de Banyoles, projecte guanyador del Premi Toni Cobos 2024.

El projecte guardonat destaca per la seva capacitat de teixir vincles entre disseny, sostenibilitat i rellevància social, i esdevé un exemple viu de com l’urbanisme pot generar qualitat de vida i respecte pel paisatge. La visita permetrà conèixer els criteris conceptuals i tècnics del projecte, dialogar amb membres de l’equip redactor i promotor, i reconnectar amb els valors del Premi Toni Cobos: rigor, continuïtat, arrelament i humilitat, directament en el lloc on prenen forma.

Aquesta activitat s’adreça a professionals de larquitectura, lurbanisme, el paisatge i la gestió pública, però també a persones interessades en com el nostre entorn construït pot generar comunitat i benestar.

Amb el suport de la Diputació de Girona.

Preu:
Gratuït per als associats a GRETA, els membres del CEC i els col·legiats al COAC.
Altres professionals: 10 € mitjançant transferència bancària al compte corrent ES71 3183 1700 6210 0417 2027 indicant com a concepte "Rec de Banyoles' i el vostre nom i cognoms

INSCRIPCIONS
Places limitades per rigorós ordre.
Inscriu-t'hi



PDF version

Visites guiades al Recinte Mundet

Imatge: 
TAF - Trabajos aéreos y fofogrametricos
Un any més, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura, el COAC Barcelona impulsa les Festes d'Arquitectura 2025 del 17 de maig al 21 de juny.

De la mà de l'arquitecta Monica Fornt Baldrich, proposem una passejada pel recinte de les Llars Mundet, projecte de ciutat assistencial promoguda per la Diputació de Barcelona i construïda als anys 50 gràcies al donatiu del matrimoni format per Artur Mundet i Anna Gironella. Coneixerem la seva història a través del projecte de l’arquitecte Manuel Baldrich, un projecte modern per l’època, que combina urbanisme, arquitectura, paisatgisme i arts plàstiques.

Dates de les visites:

- Dissabte 17 de maig a les 10 h. Inscripcions
- Dissabte 24 de maig a les 10 h. Inscripcions
- Dissabte 31 de maig a les 10 h. Inscripcions
- Dissabte 7 de juny a les 10 h. Inscripcions
- Dissabte 14 de juny a les 10 h. Inscripcions
- Dissabte 21 de juny a les 10 h. Inscripcions

Després de cada visita, a més, es duran a terme Tallers Familiars també dins el marc de les Festes d'Arquitectura. Més informació
PDF version
Intercol·legial Tècnica del Vallès

Visita tècnica a la Biblioteca L’Alzina, de Palau-Solità i Plegamans

Imatge: 
© Intercol·legial Tècnica del Vallès
La Intercol·legial Tècnica del Vallès organitza, el proper divendres 9 de maig a les 13 h, una visita tècnica guiada a la Biblioteca L’Alzina de Palau-Solità i Plegamans.

La Biblioteca L'Alzina, inaugurada el 14 de juny del 2024, és un edifici que destaca per la seva arquitectura moderna i sostenible. Es tracta d’un espai que no només amplia l'oferta cultural del municipi, sinó que es converteix en un punt de referència per a la comunitat. Aquest nou equipament substitueix l'actual biblioteca municipal.

L'obra de l'equip Brullet-De Luna Arquitectes té una forma cilíndrica fàcilment identificable i compta amb una superfície útil de 1.555 m² distribuïda en dues plantes. Compta amb una il·luminació que li atorga una lluminositat indirecta i una façana de deployee que contrasta amb un interior confortable.

En el soterrani de l'edifici s'allotja un complex sistema de pous geotèrmics que, mitjançant l'intercanvi de temperatura amb el subsol, permeten la climatització de la biblioteca amb una eficiència absoluta. Un total de 40 canonades s'enfonsen fins a 120 metres de profunditat, on la temperatura constant és de 17 graus. Allà refreda l'aigua escalfada a la superfície i es bombeja de nou amb una bomba alimentada per l'energia fotovoltaica produïda per les plaques del sostre de l'edifici.

PROGRAMA:

Antecedents i origen del projecte, DIBA, programa funcional, cost obra, a càrrec de Mercè Guàrdia.

Composició arquitectònica i voluntat del projecte, singularitats, objectius, complexitats constructives, a càrrec de Jaume Piñol.

Complexitats constructives, procés d’execució, a càrrec de Joan Gómez.

Característiques instal·lacions, a càrrec de Miquel Portell.

El guiatge anirà a càrrec de:

Mercè Guàrdia Serra – Arquitecta tècnica. Cap de l'Àrea de Territori de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Gestió de projecte.
Jaume Piñol, arquitecte de l’estudi Brullet – De Luna arquitectes i associats.
Joan Gómez, arquitecte tècnic del despatx ENNE GESTIÓ, Gestión Activa de Proyectos.
Miquel Portell,  Portell-Brunés Enginyers.

Si voleu inscriure-us complimenteu el següent formulari d'inscripció

Activitat gratuïta.

PDF version

Pages