Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Visita al Pla Especial dels Recs de Banyoles

Imatge: 
© GRETA
El Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA), amb la col·laboració del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles i la Demarcació de Girona del COAC, organitza el divendres 16 de maig, de 15 a 18 hores, una visita al Pla Especial dels Recs de Banyoles, projecte guanyador del Premi Toni Cobos 2024.

El projecte guardonat destaca per la seva capacitat de teixir vincles entre disseny, sostenibilitat i rellevància social, i esdevé un exemple viu de com l’urbanisme pot generar qualitat de vida i respecte pel paisatge. La visita permetrà conèixer els criteris conceptuals i tècnics del projecte, dialogar amb membres de l’equip redactor i promotor, i reconnectar amb els valors del Premi Toni Cobos: rigor, continuïtat, arrelament i humilitat, directament en el lloc on prenen forma.

Aquesta activitat s’adreça a professionals de larquitectura, lurbanisme, el paisatge i la gestió pública, però també a persones interessades en com el nostre entorn construït pot generar comunitat i benestar.

Amb el suport de la Diputació de Girona.

Preu:
Gratuït per a socis GRETA i membres CEC.
Altres professionals: 10 € mitjançant transferència bancària a GRETA.

INSCRIPCIONS
Places limitades per rigorós ordre.
Inscriu-t'hi



PDF version

IX Jornada Turisme, Territori i Societat

Imatge: 
Fundació Comas Matamala
La Fundació Jordi Comas Matamala ha programat a l’Auditori dels Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, el dijous 15 de maig de 2025, de 9.15 a 14.30 h,  la 'IX Jornada Turisme, Territori i Societat', en la qual vol mostrar més clarament el seu objectiu de crear pensament sobre el fenomen turístic, des d’una mirada transversal i multidisciplinar.
 

En aquesta nova edició, la jornada, que la presentarà el periodista Josep Puigbó, està dividida en quatre taules temàtiques sobre aspectes que incideixen plenament en la indústria turística: l'aigua, la intel·ligència artificial, la identitat gastronòmica, l'oferta cultural i les propostes turístiques emergents.  

Programa
9.15 h - Sessió obertura

9.30 h - Les aigües
- Joan Gaya, enginyer industrial
- José Luis de Vicente, director del Museu del Disseny de Barcelona
- Xavier Grasset, periodista TV3 

10.25 h - Intel·ligència artificial i turisme
- Genís Roca, president de la Fundació Puntcat
- Karina Gibert, enginyera informàtica i professora de la UPC
- Laura Rosel, periodista i directora de comunicació de la Universitat de Barcelona

11.20 h - Cafè i descans

11.50 h - Propostes turístiques emergents a l’Empordà
- Maria Baró. Celler Peralada. Arquitectura i vins
- Ignasi Mas Bagà. Girona Football Academy Puma
- Montse Faura. Brots. Festival de tardor
Miquel Curanta. Periodista Ràdio Capital

12.10 h - Identitat gastronòmica d’una destinació
- Joan Roca, cuiner i copropietari del Grup Roca.
- Nandu Jubany, cuiner i propietari del Grup Jubany.
- Trinitat Gilbert, periodista del Diari Ara.

13.05 h - L'oferta cultural a les destinacions turístiques
- Jordi Martí Grau, secretari d’Estat de Cultura.
- Ingrid Guardiola, realitzadora, productora i assagista cultural catalana.
- Jaume Serra, delegat de Prisa Media a Catalunya.

14.00 h - Relat.
A càrrec de Joaquim Nadal.

14.20 h - Cloenda institucional

14.45 h - Dinar a peu dret als jardins del Castell

INSCRIPCIONS
Preu: 35,00 € (inclou jornada i dinar)
Inscriu-t’hi

 

PDF version

Exposició: Elles il·lustren botànica

Imatge: 
Museu d'Història de Girona
Inauguració de l'exposició: Divendres 9 de maig, a les 18 h

La Demarcació de Girona del COAC col·labora en l'exposició 'Elles il·lustres botànica' que del 10 de maig al 14 de setembre es pot veure al Museu d'Història de la Ciutat de Girona, en la qual es mostra el treball de dones il·lustradores científiques botàniques des del segle XVII fins a l'actualitat, desvetllant les relacions entre art, ciència i gènere.

Concretament, la sala d'exposicions La Cova acollirà les il·lustracions de científiques contemporànies fins el 15 de juny.

El denominador comú de les obres que es presenten resideix en el seu valor estètic, en la sensibilitat artística amb què les dones han representat la botànica, demostrant-nos com la ciència pot ser art i l'art ciència. Però, a més, ens ensenya, a través de les seves biografies, com ens van anar traçant els camins de la igualtat.

Paral·lelament, l’exposició vol mostrar la incidència i importància del treball científic desenvolupat per les dones en l’àrea de Girona, i posar de manifest que tot sovint, l’absència denota una presència subjugada als corrents interpretatius històrics, però també als convencionalismes socials (patriarcals) de totes les èpoques.
PDF version

Girona, temps de flors. Vestigi

Imatge: 
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
La Demarcació de Girona del COAC participa, un any més, en l’esdeveniment cultural “Girona, Temps de Flors” organitzat per l’Ajuntament de Girona, i que aquest any tindrà lloc del 10 al 18 de maig.

Concretament, la intervenció que acollirà la sala d'exposicions Pia Almoina de la Demarcació de Girona serà la mostra “Vestigi” de l’estudi PMFL Arquitectura, format per Arià Pla, Eudald Bosch i Joan Salavedra.

Vestigi” evoca la petjada del temps en diàleg amb l’espai, explorant ordre i natura, permanència i efimeritat. La termoargila, amb la seva geometria modular, expressa la racionalitat i el pes de la matèria, mentre que les flors evoquen la fragilitat i la transformació constant. Junts, creen una harmonia on estructura i delicadesa es troben, oferint una nova lectura simbòlica i espacial.
PDF version

Pages