Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
11a biennal de paissatge de barcelona

11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona: CLIMATE CHANGE AGAIN

Imatge: 
© Biennal Internacional Paisatge Barcelona

NOTA DE PREMSA

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona se celebrarà virtualment i debatrà solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l’arquitectura

  • El certamen, que tindrà lloc del 27 de setembre al 2 d’octubre, se celebrarà virtualment.

  • Inclou un simposi, el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba-Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge -Fundació Banc Sabadell.

  • El lema del simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, posa en valor el paisatge com a eina per fer front a l’emergència climàtica.

  • Entre els 42 experts que assistiran a la Biennal destaquen l’estatunidenca paisatgista i activista del clima Martha Schwartz, l’escriptor i jardiner francès Gilles Clement, i l’arquitecte autor del Brooklyn Bridge Park de Nova York, Michael Van Valkenburgh, entre d’altres.

    Barcelona, a 2 de setembre de 2021.- Del 27 de setembre al 2 d’octubre de 2021 té lloc una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que acollirà el simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, per reflexionar sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic, així com el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

    La cita, aglutinarà, un any més, professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura en un congrés que s’ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb 8 convidats destacats que proposaran eines per afrontar l’emergència climàtica i també hi participaran els autors/es dels 11 projectes paisatgístics finalistes del prestigiós Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les 8 escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

    Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge celebrada l’any 2018. L’Escola d’Arquitectura (ETSAB) de la UPC acollirà l’exposició dels finalistes d’ambdós premis.

    Per a més informació, fotografies i gestió d’entrevistes:
    Oficina de la Biennal de Paisatge biennal@coac.net WEB: https://landscape.coac.net/

Donat el context de pandèmia provocada per la Covid19 aquesta edició de la Biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al COAC i al Palau de la Música respectivament.

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el recolzament institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el suport de Fundació Banc Sabadell, i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

El simposi de la Biennal: un aparador dels millors projectes de paisatge i presència d’experts del sector

Un any més, la Biennal convida a abordar un tema d’actualitat com a contribució al debat públic per resoldre els problemes de la societat des de la mirada del paisatge. Aquest any el lema del simposi de la Biennal és “Canvi climàtic, un altre cop: Ciutat i Natura”. També participen al Simposi els finalistes dels dos premis que atorga la Biennal: Rosa Barba (professionals) i Escoles(universitats d’arquitectura). En total, està prevista la participació de 43 conferenciants durant 30 hores en línia. Els 8 experts convidats al simposi són:

  •  Martha Schwartz. Arquitecta paisatgista, urbanista, activista del clima i professora a la Harvard University Graduate School of Design.

  • Colleen Mercer Clarke. Arquitecta paisatgista i ecòloga costanera.

  • Karin Helms. Paisatgista, biòloga i professora a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo. Incorpora la participació per actuar en grans paisatges culturals. Presidenta de la IFLA Europe.

  • Maguelonne Déjeant-Pons. Secretària executiva del Conveni Europeu del Paisatge del Consell d'Europa.

  • Li Xiong. Professor i vicepresident de la Universitat Forestal de Pequín i membre del Comitè d’experts de la Xina en arquitectura del paisatge.

  • Gilles Clément. Enginyer hortícola, arquitecte paisatgista, escriptor, jardiner i professor de l’Escola Nacional Superior del País de Versalles.

    Com a representants institucionals, el simposi comptarà amb:

    ▪ Xavier Matilla. Arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona
    ▪ Ramon Torra. Arquitecte i gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

 

6/09/2021
Tornar

Taller familiar: Construïm amb valors

Imatge: 
Relja Ferusic
Un any més, el COAC Barcelona impulsa les Festes d'Arquitectura, que enguany se celebraran a les Llars Mundet del 17 de maig al 21 de juny, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura 2025.

El primer dels tallers familiars serà CONSTRUÏM AMB VALORS, a càrrec de Sala Ferusic Arquitectes + ETSAB.

Construcció col·laborativa d’una estructura de fusta que simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte. 

L’escultura ‘La construcció de valors’, dissenyada i construïda en fusta per estudiants de l’ETSAB, simbolitza els valors que construeix l’estudiant d’arquitectura i que manté l’arquitecte. Parla de valors personals, acadèmics i professionals, però també parla dels valors quantificables que en permeten el disseny, la fabricació i la construcció arquitectònica. Parla dels arquitectes i parla de l’arquitectura.

Inscripcions


FESTES D'ARQUITECTURA 2025
El COAC Barcelona impulsa les Festes d'Arquitectura del 17 de maig al 21 de juny, en el marc de les Setmanes d’Arquitectura 2025. Durant aquest període, Barcelona es converteix en l’epicentre d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb l’arquitectura, l’urbanisme, el disseny i la ciutat, més enllà de les fronteres disciplinàries, destacant la funció social dels arquitectes i posant en valor l’arquitectura del territori, sensibilitzant sobre el valor del patrimoni i incentivant la descoberta de l’entorn. 

Com a gran novetat, les Festes es duen a terme en un mateix espai: les Llars Mundet, que serà el centre de l'activitat que el COAC Barcelona està preparant per la Capitalitat Mundial de Barcelona el 2026.
PDF version

Torna la Festa d'Arquitectes. No te la perdis!

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El divendres 30 de maig, a partir de les 19 h, tens una cita a l'Espai Corberó (c. Església, 100 d'Esplugues de Llobregat). Arriba la #FestaArquitectes2025! 

Enguany, la festa  es durà a terme en un espai emblemàtic, una obra d'art en si mateixa, que obre les portes en exclusiva perquè els col·legiats ens retrobem i gaudim d'un vespre junts envoltats d'arquitectura.

La #FestaArquitectes2025 està oberta als arquitectes col·legiats amb un acompanyant adult.

No et perdis l'oportunitat de descobrir aquest espai singular, obra única de Xavier Corberó, una de les figures més destacades de l'art del segle XX. T'hi espera una vetllada molt especial amb visites guiades, música, espectacle en viu... i més sorpreses!​

Per només 18 € per persona, pots gaudir d'una trobada en un espai emblemàtic d'ús restringit i que obre les portes només en ocasions especials. Aprofita l'ocasió i no et perdis l'oportunitat d'endinsar-t'hi. L'aforament és limitat, així que inscriu-t'hi ja!

PROGRAMA DE VISITES GUIADES
Inscriu-te a les visites guiades a l'Espai Corberó que s'han organitzat per a l'ocasió, a càrrec de Museus d'Esplugues de Llobregat i de TdB Arquitectura. El preu de les visites és de 8 € per persona i tenen una durada màxima d'una hora.
Les visites es duran a terme a les 11.00 h, a les 12.00 h a les 15.00 h i a les 16.00 h i és imprescindible la inscripció prèvia.


PROGRAMA D’ACTIVITATS

17.30 - 18.30 h: ACTE DE BENVINGUDA DE NOUS COL·LEGIATS
Acte per donar la benvinguda als arquitectes que s'han col·legiat el 2025.

19.00 h: OBERTURA DE PORTES ESPAI CORBERÓ
Endinsa't en aquest conjunt escultòric i arquitectònic de gran valor patrimonial i comença a gaudir de la festa.

20.00 h: BENVINGUDA I SORTEIG
La presidenta de la Demarcació, Sandra Bestraten, i l'equip de Junta Directiva adreçaran unes paraules als assistents. També se sortejarà una Butaca Butterfly amb pell de vaca, gentilesa de La Capell. Es tracta d'una peça icònica del mobiliari modern, també coneguda com a BKF per les inicials dels seus dissenyadors: Bonet Castellana, Kurchan i Ferrari Hardoy.

20.15 h: ESPECTACLE EN VIU
L'arquitecte i coreògraf Toni Mira ha preparat una performance que de ben segur captivarà tothom que estigui gaudint de la festa.

20.45 h: SOPAR A PEU DRET
Se servirà un refrigeri a tots els assistents, permetent gaudir d'un sopar informal a peu dret per compartir converses.

22.00 h: SESSIÓ DE DISCJÒQUEI
La música serà la protagonista de la fase final de la vetllada amb una sessió de discjòquei que animarà l'ambient.

00.00 h: FINAL DE FESTA


Per tal de crear una atmosfera acollidora, l'espai de la festa estarà il·luminat per l'empresa ERCO. Així mateix, s'habilitarà una zona de descans i relax, gentilesa de Bernadí.

 

CONCURS D'INSTAGRAM
En un espai tan emblemàtic no hi pot faltar el tradicional concurs de fotografia! 
Participa-hi perquè hi haurà premi.

Ben aviat es penjaran les bases.



Patrocini principal:



Amb el patrocini de:

                                  


Amb la col·laboració de:

                        
               

 
PDF version

10.000 alumnes participaran al programa ‘Arquitectura a les Aules’ durant les Setmanes d’Arquitectura 2025

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Durant aquest mes de maig, un total de 10.000 alumnes de Primària i Secundària realitzaran tallers d’arquitectura gràcies al programa ‘Arquitectura a les Aules’ del COAC. Des del 2019, més de 300 arquitectes han participat en el projecte, ajudant a que els valors de l’arquitectura arribin a les escoles i la ciutadania.

La iniciativa es durà a terme a 105 centres educatius i s’emmarca en les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona, que se celebren entre el 12 de maig i el 28 de juny. En total, 116 arquitectes impartiran 365 tallers d’arquitectura en les pròximes setmanes a la província de Barcelona. Es tracta d’activitats experiencials a través de les quals es busca que l’alumnat observi, pensi i actuï seguint el fil de l’arquitectura del seu entorn més immediat. En definitiva, que els infants i joves descobreixin una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen cada dia.

Els tallers s’engloben dins de quatre temàtiques:

· Descoberta de l’entorn: activitats enfocades a descobrir el seu barri, per conèixer-ne les activitats que li són pròpies, els serveis que ofereix o l’urbanisme. Un dels tallers, per exemple, planteja la urbanització del seu barri a mida, ideant i pensant quines són les necessitats i com donar-hi resposta.

· Repensar els espais educatius interiors-exteriors: propostes vinculades a l’entorn immediat del centre educatiu i orientades a la millora i transformació dels espais com pot ser, per exemple, el mateix pati de l’escola amb la recerca de propostes per generar zones d’ombres.

· Sostenibilitat i salut: tallers pensats per descobrir com pot l’arquitectura ser sostenible i saludable. Per exemple, a través del coneixement de diversos materials, especialment aquells més tradicionals i naturals.

· Diversitat funcional i accessibilitat i gènere: activitats orientades a l’anàlisi de l’espai escolar per millorar-lo, amb la mirada posada, per exemple, en l’accessibilitat, amb tallers sensorials i vivencials.

Com a novetat, aquest any també se sumen a ‘Arquitectura a les Aules’ les dues escoles que formen part del programa Magnet: l’escola Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat i a l'escola Rius i Taulet de Barcelona, oferint tallers de construcció de baix cost de la mà dels estudiants de la universitat d'Arquitectura, per tant es trasllada la festa de les Corts a l’11 i 12 de juny respectivament.

Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. El projecte Magnet, al Centre Obert d’Arquitectura s’emmarca en el programa ArquiEscola que té com a objectiu implementar de manera estable i significativa l’arquitectura a les aules i treballa amb centres educatius de proximitat, establint col·laboracions de llarga durada. Els dos centres que han apostat per l’arquitectura com a projecte d’innovació pedagògica que treballaran durant quatre anys.

Set anys apropant l’arquitectura a infants i joves
L’èxit del projecte ha permès estendre’l a altres territoris de Catalunya. Enguany, les ciutats d'Olot, Lleida, Reus, Tarragona, Terres de l'Ebre, Vic i Manresa s'hi sumen amb més de 50 tallers.

El 2019, el COAC va posar en marxa “Arquitectura a les Aules” dins del programa ArquiEscola, amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina als més petits. Des que es va iniciar el projecte, ja hi han participat més de 34.000 alumnes de més de 200 escoles i moltes hi han participat en més d’una edició.

El 2020, la COVID-19 va obligar a reconvertir els tallers en propostes en línia, que es poden recuperar accedint a “Aprendre des de Casa” o bé al canal YouTube del COAC. Les imatges i les descripcions dels tallers de tots aquests anys es poden veure a “Arquitectura a les Aules 5.0”.

30/04/2025
Tornar

Pages