Propers Actes
Jornada Técnica de ARQUIMA: Construcción Industrializada...
Jornada Técnica de ARQUIMA:...
El próximo mes de mayo, vuelve Construmat. ¡Resérvate las...
El próximo mes de mayo, vuelve...
Jornada: Descarbonización y rehabilitación energética....
Jornada: Descarbonización y...
7a edició de la Mostra d'Arquitectura del Maresme
En el marc de la Mostra, es convoquen també el 4t Premi Puig i Cadafalch del Maresme i el Premi Diputació de Barcelona a Actuacions Innovadores en l' Hàbitat Urbà.
Poden optar a la Mostra les obres i treballs finalitzats entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2024, produïts en l'àmbit territorial del Maresme, que inclou els següents municipis:
Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, el Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar
El termini de presentació finalitza el 12 de maig de 2025.
· Consulteu les bases de la Mostra i el Premi
· Inscripcions a través del Nou Gestor de Mostres
Convocatoria de Ayudas a la cooperación local e internacional para 2025
Con la voluntad de impulsar y hacer visible la función social de los arquitectos, el Colegio de Arquitectos de Cataluña y la Fundación COAC abren la Convocatoria para la concesión de ayudas a proyectos de cooperación al desarrollo local e internacional relacionados con arquitectura y el urbanismo.
Pueden optar a estas ayudas las asociaciones, ONGs, fundaciones y otras entidades sin ánimo de lucro que trabajen en el campo de la cooperación al desarrollo internacional y/o local y cuenten para ello con arquitectos entre sus colaboradores, ya sean asalariados, voluntarios o con contrato de prestación de servicios profesionales.
Áreas y tipos de ayudas
La convocatoria contempla dos áreas principales de ayudas:
- Cooperación internacional: proyectos centrados en el desarrollo de comunidades pertenecientes a países en vías de desarrollo, donde se concentra la máxima pobreza, y/o afectadas por catástrofes naturales o por conflictos.
- Cooperación local: proyectos centrados en el desarrollo de poblaciones que viven en condiciones de desprotección o riesgo social en áreas pertenecientes al primer mundo.
Dentro de las dos áreas, se prevén cinco tipos de ayudas:
a) Construcción o rehabilitación de viviendas
b) Construcción o rehabilitación de equipamientos comunitarios (sanitarios, educativos...)
c) Construcción o rehabilitación de infraestructuras de ámbito de barrio
d) Construcción o rehabilitación de espacios públicos
e) Planificación urbana
La cantidad máxima con la que podrá financiarse cada uno de los proyectos presentados a la convocatoria será de 15.000 euros y la mínima de 5.000 euros, tanto para los proyectos internacionales como para los locales.
Presentación de solicitudes
El plazo de presentación de solicitudes permanecerá abierto hasta el 10 de febrero a las 13 h.
Las personas solicitantes, que deben estar colegiadas en el COAC, deberán rellenar el formulario de solicitud y presentarlo, junto con la documentación requerida, por correo electrónico a cooperacio@coac.net o bien presencialmente en las Secretarías de las diferentes sedes colegiales.
Documentación
Descarga el formulario de solicitud
Consulta las bases de la convocatoria
Convocatòria dels Premis La Casa de l'Arquitectura 2025
Els Premis, distribuïts en sis categories, busquen atorgar reconeixement públic a professionals i empreses que han contribuït significativament al prestigi de l'arquitectura espanyola, d'acord amb els principis de la Llei de Qualitat de l'Arquitectura. Igualment, volen apropar a la societat el compromís amb el benestar col·lectiu a través de la capacitat que l'arquitectura té per abordar els reptes presents i futurs de la nostra societat.
Cada categoria de premi estarà dotada amb 15.000 euros, i les sol·licituds es podran presentar fins al proper 3 de febrer de 2025.
Les sis categories de la convocatòria estan lligades als principis de qualitat de l'arquitectura i reflecteixen la capacitat de la disciplina per unir art, cultura, humanisme i tècnica. Les categories establertes són les següents:
· Adaptabilitat: Actuacions que reflexionin sobre les noves maneres d'habitar i incorporin propostes tipològiques responent als reptes futurs.
· Cohesió: Intervencions a l'espai públic, equipaments o arquitectures, l'impacte de les quals faciliti una major inclusió social i territorial.
· Innovació: Actuacions que proposin nous plantejaments programàtics, tipològics i/o constructius.
· Acció Pública: Actuacions fruit de convocatòries o programes promoguts per les Administracions Públiques.
· Efímeres: Intervencions temporals que propiciïn una reflexió crítica de l'entorn urbà i facilitin el diàleg i la trobada de les persones.
· Investigació: Iniciatives que contribueixin a difondre l'arquitectura a través de publicacions, tesis, congressos, festivals, jornades, programes formatius, tallers, ponències, projectes audiovisuals o altres de naturalesa similar visibilitzant altres formes d'exercir la professió.
Podran presentar-se a la convocatòria actuacions, intervencions i iniciatives realitzades per persones físiques, jurídiques o col·lectius professionals en què almenys hi figuri una persona amb la titulació d'Arquitectura, i que hagin estat finalitzades en els dos anys anteriors a la convocatòria (entre l'1 de gener del 2022 i el 31 de desembre del 2024). Els treballs candidats podran ser dobra nova, rehabilitació, urbanisme, paisatgisme, arquitectures efímeres, interiorisme, publicacions o altres realitzacions.
Consulta l'anunci de la convocatòria, publicat al BOE del 18 de desembre.
Descarrega el document resum, on trobaràs els principals aspectes de la convocatòria, incloent els requisits, la documentació necessària i els procediments per a la presentació de propostes. Accedeix al tràmit de presentació de sol·licitud.
Convocatòria d'Ajuts a la cooperació local i internacional per al 2025
Poden optar a aquests ajuts les associacions, ONGs, fundacions i altres entitats sense afany de lucre que treballin en el camp de la cooperació al desenvolupament internacional i/o local i comptin per a això amb arquitectes entre els seus col·laboradors, siguin assalariats, voluntaris o amb contracte de prestació de serveis professionals.
Àrees i tipus d'ajuts
La convocatòria contempla dues àrees principals d'ajuts:
- Cooperació internacional: projectes centrats en el desenvolupament de comunitats pertanyents a països en vies de desenvolupament, on es concentra la màxima pobresa, i/o afectades per catàstrofes naturals o per conflictes.
- Cooperació local: projectes centrats en el desenvolupament de poblacions que viuen en condicions de desprotecció o risc social en àrees pertanyents al primer món.
Dins de les dues àrees, es preveuen cinc tipus d’ajuts:
a) Construcció o rehabilitació d'habitatges
b) Construcció o rehabilitació d'equipaments comunitaris (sanitaris, educatius...)
c) Construcció o rehabilitació d’infraestructures d'àmbit de barri
d) Construcció o rehabilitació d’espais públics
e) Planificació urbana
La quantitat màxima amb la qual es podrà finançar cadascun dels projectes presentats a la convocatòria serà de 15.000 euros i la mínima de 5.000 euros, tant per als projectes internacionals com per als locals.
Presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 10 de febrer a les 13 h.
Les persones sol·licitants, que han d'estar col·legiades al COAC, han d'omplir el formulari de sol·licitud i presentar-lo, juntament amb la documentació requerida, per correu electrònic a cooperacio@coac.net o bé presencialment a les Secretaries de les diferents seus col·legials.
Documentació
Descarregueu el formulari de sol·licitud
Consulteu les bases de la convocatòria