Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Exposició: 'Mirades Terra. Rastres terrenals de Marc Torra'

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
La Delegació Alt Empordà del COAC presenta "Mirades: Terra. Rastres terrenals" amb fotografies de Marc Torra que es podrà visitar del 30 d'abril al 29 de juny de 2025. La mostra recull vint instantànies que exploren la interacció entre l'ésser humà i el territori, revelant com transformem el paisatge amb la nostra presència. L'obra examina amb precisió les empremtes que deixem al món, oferint una mirada neta i sense prejudicis que converteix l'inesperat en bellesa.


Mirades terrenals
No hi podem fer res, existim. És inevitable, gravitem. Ens hi va la vida, remenem la terra.

Ocupem cims i esquerdes, endolcim terres aspres i fem el cuc flirtejant amb la pell fina, entre el sobre i el sota terra. És el paisatge humanitzat, trepitjat per peus i rodes, i transformat per mans endurides i màquines sofisticades. És la terra condicionada pels nostres errors i encerts, marcada per sempre des de la primera mirada, sorpresa i innocent.

Viatjo cercant les marques a la pell. Totes. Sense prejudici històric ni social. Viatjo a través de la superfície sense defugir la gravetat, m’obligo a moure’m-hi arran. Viatjo expectant una bellesa difícil d’anticipar. Amb els anys d’educar la mirada, la sort del passavolant, el mètode, qui sap com, potser veuré alguna cosa. I si hi ha intimitat, connectarem, oblidaré que sóc aquí, perquè hi he vingut. Només hi haurà mans amb gestos apresos i ulls alimentant el cap, el cor i el sensor fotogràfic.

I conduint passaré de l’èxtasi al dubte. Els girs de volant em portaran fins a la pantalla, passant per tots els racons lluminosos i foscos, encara sense perspectiva, amb la feina a mig fer. Només amb alguns indicis, unes pistes. Sense saber si són rastres imaginaris, espirituals, o efectivament terrenals.

Marc Torra - Fragments.imatges

PDF version

Conferència 'In situ/On site'. Chije Kang Park

Imatge: 
© Londy Ramazzini
La Delegació de l'Alt Empordà del COAC organitza la primera conferència "IN SITU / ON SITE", una iniciativa per realitzar sessions amb arquitectes de l'Empordà que desenvolupen la seva carrera en altres indrets del món. L'objectiu és crear vincles amb la comunitat local d'arquitectes, compartir experiències professionals internacionals i propiciar un retrobament amb la gent propera.

La primera de les sessions tindrà lloc a la seu de la Delegació, el divendres 7 de març, a les 19 hores. La ponent convidada és Chije Kang Park, arquitecta i directora de fotografia d'ascendència coreana nascuda a Figueres. Compartirà la seva trajectòria personal i professional entre Barcelona i Nova York, així com la seva experiència en el món de la fotografia i el cinema, on destaca la seva participació en produccions com "The Room Next Door" de Pedro Almodóvar.

Activitat emmarcada en els 25 anys de la Delegació de l'Alt Empordà del COAC
PDF version

Exposició: Mirades. Paisatges íntims de Carles Sánchez, a Figueres

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
L'exposició ‘Mirades. Paisatges íntims’ de Carles Sánchez, inicia la seva itinerància per les seus de la Demarcació de Girona. Així, del 7 de gener al 20 d'abril de 2025 es podrà veure a la sala d'exposicions de la Delegació de l'Alt Empordà del COAC. En la mostra, l’arquitecte i fotògraf planteja un viatge on ensenya el vessant menys familiar del paisatge aquàtic de la Costa Brava per trobar una nova realitat, intimar amb l’entorn i descobrir, al visitant, nous paisatges que sempre hi han sigut.

Aquest projecte consta de 20 fotografies compostes formant, en certa manera, un collage. Cadascuna d’elles, però, té una segona lectura. Si bé a primer cop d’ull trobem una imatge amb un punt abstracte, a mesura que ens anem aturant podrem analitzar la complexitat del paisatge que representa. Hi trobarem les arrugues de les roques, el desgast que ha fet l’aigua en ella, els petits mol·luscs que s’hi han quedat a viure, la vegetació assentada, els animalons que marquen la sorra...

Les fotografies s’aparellen o s’agrupen quasi de manera natural per semblança compositiva o de contingut, de manera que aquest viatge deambula d’allò més dur i fosc, a la imatge clara i tova.


Carles Sánchez Fernández
(Girona, 1991) Arquitecte format a la Universitat de Girona i el Politecnico di Milano. Abans d’iniciar la carrera en solitari com a arquitecte col·labora en estudis com RCR Arquitectes, Camps Felip Arquitecturia i Rafael Moneo, aquest últim gràcies a l'obtenció de la Beca ARQUIA. Fotògraf autodidacte, des de sempre atret per la fotografia, treballa l’arquitectura i el paisatge i explora els diferents processos analògics i alternatius. Ha publicat a mitjans d’interès internacional com El Croquis, A+U, ArquitecturaViva o Quaderns, i ha sigut guardonat amb diferents premis d’àmbit nacional.

Cicle Mirades
El cicle Mirades és una iniciativa cultural del Centre Obert d'Arquitectura, amb el patrocini de Cosentino Barcelona, que involucra totes les demarcacions del COAC. Consta d’un seguit d’exposicions que teixeixen tot el territori d’una forma col·laborativa, posant de manifest el patrimoni local a través de la mirada d’un fotògraf i el seu relat al voltant de la connexió amb els quatre elements de la natura: l’aigua, la terra, l’aire i el foc.

Cadascun dels elements serà motiu d'una mostra anual, representada per un fotògraf diferent que completaran la sèrie en quatre anys, i augmentaran el llegat de l’Arxiu Històric del COAC amb la donació dels registres fotogràfics que construiran les exposicions. D’aquesta manera, des d’una mirada local, posarem en comú i debatrem compromisos de caràcter global.

Organitza:

Patrocina:

Activitat emmarcada en els 25 anys de la Delegació de l'Alt Empordà del COAC
PDF version

Pages