Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Presentació dels Premis Puig i Cadafalch
Imatge: 
© Presentació dels Premis Puig i Cadafalch

Es presenta la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme, coincidint amb l'Any Puig i Cadafalch

El passat 23 de gener es van presentar a Mataró la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme, la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch d’Arquitectura de Mataró i el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme, organitzats conjuntament pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró.

Enguany, els certàmens s'emmarquen en el programa d’actes de l’Any Puig i Cadafalch, amb motiu del 150è aniversari del naixement de l’arquitecte. Puig i Cadafalch és autor, entre altres, del sostre del Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, on va tenir lloc la presentació, amb la participació del degà del COAC, Lluís Comerón; la representant del COAC al Maresme, Laura Subirà; la regidora d’Urbanisme, Núria Calpe; i la responsable de Patrimoni Arquitectònic, Mariona Gallifa.

5a Mostra d’Arquitectura del Maresme
La Mostra, organitzada per la Demarcació de Barcelona del COAC, pretén posar en valor la feina dels arquitectes i difondre l’arquitectura més rellevant del territori. A més, ajuda a crear un fons documental i a reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats.

Les obres presentades es podran adscriure a les següents modalitats: obra nova, rehabilitació i/o addicions de promoció pública; obra nova, rehabilitació i/o addicions de promoció privada; intervencions de restauració en el patrimoni; intervencions en espais exteriors; intervencions en espais interiors; planejament; i altres.

Premis Puig i Cadafalch: "Recuperem la muralla d’en Titus"

Enguany, de manera excepcional, en comptes d'obra executada es premiaran els millors projectes d’un concurs d’idees per a la recuperació de la Muralla d’en Titus de Mataró i el seu entorn, un indret poc conegut i en estat de deteriorament però que conserva alguns trams destacats de la muralla del segle XVI. 

El jurat estarà format per representants i tècnics de l’Ajuntament, el Consell Municipal del Patrimoni arquitectònic i ambiental de Mataró, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona.

Hi haurà un primer premi valorat en 5.000 € –dotació econòmica de 3.000 € finançada per l’Ajuntament de Mataró i una beca de l’Escola Sert valorada en 2.000 € finançada per la Demarcació de Barcelona del COAC–. També es preveuen dos accèssits valorats amb 2.500 € cadascun.

2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme
L’Ajuntament convoca també el 2n Premi Puig i Cadafalch a la millor obra de recuperació del patrimoni arquitectònic feta a la comarca, i que es decidirà entre les obres presentades a la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme en la modalitat de restauració o rehabilitació. El premi, un guardó representatiu, serà atorgat pel mateix jurat de la Mostra.

Inscripcions i veredicte
Les bases específiques es podran consultar i descarregar a partir del mes de febrer i el període d’inscripció finalitzarà el 28 d’abril.

El veredicte es farà públic en un acte a Mataró al voltant del 17 d’octubre, dia del naixement de Josep Puig i Cadafalch. També està previst celebrar aleshores el 48 Hores Open Puig i Cadafalch.
24/01/2017
Tornar