Park(ing) Day Barcelona 2019

El COAC participa al Park(ing) Day Barcelona 2019

Imatge: 
© Park(ing) Day Barcelona 2019
El divendres 20 de setembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, tindrà lloc la propera edició del Park(ing) Day, que se celebra simultàniament a diverses ciutats de tot el món.

El COAC, a través del Grup d'Arquitectes de l'Eixample, hi serà present amb una instal·lació ubicada a Rambla Catalunya 104 (Passatge de la Concepció), sota el títol UNA PLAÇA PER (SALA) ESTAR. Crearem un espai de trobada per descansar, reflexionar i llegir la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme. L'objectiu és que tots els elements girin al voltant del concepte d'economia circular, amb materials reutilitzats: mobiliari i grades amb palets, verd urbà amb plantes de la seu del COAC i altres elements recuperats de l'estand de Construmat 2019. Serà una oportunitat per veure'ns i per copsar directament les inquietuds dels nostres veïns!

Està previst que en total hi hagi més de 80 instal·lacions promogudes per diferents entitats i col·lectius, que ocuparan aproximadament 140 places d’aparcament esteses per tots els districtes de la ciutat, que corresponen a 1700 m2. Durant el dia, dins les places es programaran activitats, tallers i xerrades. Es tracta d'una acció ciutadana col·lectiva, autogestionada, descentralitzada i coordinada.

Park(ing) Day
El Park(ing) Day és un esdeveniment anual iniciat a San Francisco l’any 2005. Es tracta d’una acció performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general transformen de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Per a més informació, consulta el web de Park(ing) Day.

A més del Park(ing) Day, durant la Setmana de la Mobilitat hi ha programades altres activitats, entre les quals el Dia sense Cotxes que serà el 22 de setembre. Consulta el programa d'actes aquí.
16/09/2019
Tornar