Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Convocada la 20a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona

Aquest any, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona arriben a la seva 20a edició i per commemorar aquest fet, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) introdueix canvis destacables a les bases de la convocatòria i en els actes que acompanyaran als Premis durant tot aquest any.

Les categories a les quals podran optar les obres acabades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016 seran:

- Arquitectures: per tot tipus d’intervencions arquitectòniques tant d’edificis de nova planta, com de reformes i rehabilitacions d’edificis existents.

- Interiors: per obres de reforma i obra nova on l’accent del projecte recaigui en el tractament de l’espai interior, independentment de la seva escala i tipologia.

- Paisatges: per actuacions on l’exterior en sigui el protagonista, des dels jardins als parcs, així com intervencions urbanes a diferents escales, carrers, places i edificacions vinculades al tractament de l’espai exterior.

- Efímers: per obres que tinguin una durada limitada com exposicions, muntatges, escenografies.

Una de les novetats és la creació d’una nova categoria, la Més 10, on podran optar-hi obres que com a mínim tinguin 10 anys d’antiguitat, acabades abans del 31 de desembre del 2006. Poden optar-hi obres presentades i no presentades en edicions anteriors dels premis.

Enguany, el Jurat que valorarà els projectes el compondran els arquitectes Jaume Avellaneda i Díaz-Grande, Magda Mària i Serrano, Manolo Ruisánchez i Capelástegui i Núria Salvadó i Aragonés, i un membre de l'actual Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, que actuarà com a secretari sense vot. El Jurat atorgarà un premi per cada categoria: Arquitectures, Interiors, Paisatges, Efímers i Més 10.

La segona novetat és el premi de l'opinió que aquest any serà atorgat a l’obra més votada pels visitants de l’exposició de les obres presentades.

La tercera novetat és la realització de dues exposicions. Una primera exposició que mostrarà la totalitat de les obres presentades a la sala “La Cova” de la seu de la Demarcació de Girona del COAC durant els mesos de març i abril, i una segona exposició itinerant que mostrarà les obres seleccionades a la sala d’exposicions de la Pia Almoina, i que s’inaugurarà al juny durant l’Acte de lliurament dels Premis. Aquesta segona exposició, que es podrà veure durant l'estiu a sala d’exposicions de la Pia Almoina, començarà un viatge al setembre, amb parades a l’Espai Santa Caterina de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, a la Delegació Garrotxa-Ripollès, a la Delegació de l’Alt Empordà i a la Biblioteca Carles Rahola a Girona.

El termini per presentar les propostes acaba a les 14 hores del divendres 3 de març de 2017. La documentació es presentarà a la Secretaria de la Demarcació de Girona del COAC, o a les delegacions de la Garrotxa-Ripollès (fins al 3 de març) i de l’Alt Empordà (fins a l’1 de març).

Per a qualsevol consulta o aclariment sobre els Premis, podeu dirigir-vos al Departament de Cultura de la Demarcació de Girona (Tel. 972 412 892 i/o correu electrònic: cultura.gir@coac.cat).

Documentació:
.- Bases dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2017 (PDF)
.- Fitxa de participació (format .doc)

23/01/2017
Tornar