MiniArquitectour i una instal·lació efímera a l'Eix Comercial, novetats de la 3a edició de l'Arquitectour Lleida

MiniArquitectour i una instal·lació efímera a l'Eix Comercial, novetats de la 3a edició de l'Arquitectour Lleida

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Activitats per apropar l’arquitectura als més petits, el MiniArquitectour, i una instal·lació informativa durant tota la setmana a la plaça de les Comèdies de Lleida, a l’Eix Comercial, són les novetats més destacades del 3r Arquitectour Lleida. La iniciativa, organitzada per la demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes, se celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre i oferirà dos rutes guiades per arquitectes per  habitatges i edificis emblemàtics de la ciutat de Lleida que habitualment no estan oberts al públic.

L’esdeveniment s’organitza coincidint amb el Dia Mundial de l’Arquitectura (2 d’octubre), és gratuït i està obert a tota la ciutadania, prèvia inscripció al 973 234 051 o a junta.lle@coac.net. L’inici dels itineraris serà a les 10.00 h des de diferents punts: dissabte, dia de l’Itinerari Campus de Cappont, el lloc de trobada serà l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera i, diumenge, l’Itinerari Habitatges Gran Passeig de Ronda-Joc de la Bola, sortirà del Gran Passeig de Ronda 84. Enguany es comptarà amb una desena d’arquitectes voluntaris per explicar els edificis, així com alguns dels arquitectes autors dels edificis que es visitaran.

El president de la demarcació de Lleida del COAC, Víctor Pérez-Pallarès, ha explicat que l’èxit de les anteriors edicions, que sumen més de 400 participants, “i el fet que la majoria no són arquitectes, demostra que és una activitat molt positiva per apropar l’arquitectura a la societat”. En aquest sentit, ha incidit en què “l’Arquitectour va nàixer amb l’objectiu de divulgar i promoure l’arquitectura i el treball dels arquitectes”. I ha destacat que “les novetats d’enguany són un senyal de la voluntat de consolidar la iniciativa i fer-la més gran”.

Les novetats

El MiniArquitectour està adreçat a tots aquells que dissabte vinguin acompanyats d’infants menors de 12 anys. S’oferirà una activitat paral·lela que inclourà una visita i un taller que es durà a terme mentre duri la visita (de 10.00 a 13.00 h). Es tracta d’una iniciativa dirigida per arquitectes amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura als més petits de la casa i que tota la família pugui gaudir de l’experiència. Caldrà inscripció prèvia.

D’altra banda, del 2 al 8 d’octubre, a la plaça de les Comèdies de Lleida, s’instal·larà un estand informatiu per promoure i donar visibilitat a l’arquitectura i, especialment, els edificis que es visitaran durant l’Arquitectour 2017. També hi haurà un espai per a les edicions dels anys anteriors, així com, per al “merchandising” de l’esdeveniment (samarretes, bosses, material de difusió).

Difusió de l’arquitectura i xarxes socials

La difusió de l’arquitectura i la fotografia tornen a tenir un paper rellevant en aquesta tercera edició de l’Arquitectour. Per una banda, el dimecres, 4 d’octubre a les 19.30 hores, s’oferirà la conferència Barcelona, arquitectures d’una ciutat, a càrrec de l’arquitecte i regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol. Dijous 5 d’octubre a les 19.30 hores, l’arquitecte corunyès Carlos Quintáns, premi Lleó d’Or de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016 pel comissariat del pavelló espanyol “Unfinished”, oferirà la conferència Completando. Ambdós conferències tindran lloc a la sala d’actes del COAC Lleida.

Per altra banda, amb la col·laboració del col·lectiu Igers Lleida, per tercer any consecutiu s’organitza un Instawalk seguint les dues rutes de l’Arquitectour i es comptarà amb la presència dels instagramers de reconegut prestigi especialitzats en fotografia d’arquitectura. Les inscripcions per a aquesta activitat es poden fer a igerslleida@gmail.com.

Els responsables d’Igers Lleida, Xavier Cantons i Ester Gatnau, han acompanyat Pérez-Pallarès a la roda de premsa i han destacat que “és el tercer any que col·laborem en l’Arquitectour perquè és una idea excepcional que se’ns obrin les portes de llocs que no es poden visitar habitualment”. I han afegit que “és una activitat molt atractiva per a un col·lectiu com el nostre d’apassionats de la fotografia i la prova és la gran quantitat de fotografies que es pengen a la xarxa amb les etiquetes #arquitectour_lleida2017 i #igerslleida. De fet, les més de 400 fotos que ja hi ha fins ara són un magnífic arxiu fotogràfic de racons de la ciutat”.

A més, les fotografies vinculades a l’arquitectura i l’urbanisme de Lleida que es pugin a Instragram amb les etiquetes #arquitectour_lleida2017 i #igerslleida entre el 7 i el 22 d’octubre podran ser utilitzades per la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per a ser exposades.
25/09/2017
Tornar