La imatge promocional del BARQ Festival

Neix el BARQ Festival, el primer festival de cinema sobre arquitectura de l'estat espanyol

Imatge: 
© BARQ Festival

La productora audiovisual d’arquitectura Nihao Films, amb la col·laboració del COAC, ArquinFAD i la Fundació Mies van der Rohe, impulsa la primera edició del BARQ Festival, el primer certamen internacional de cinema sobre arquitectura de l'estat espanyol. 

El festival té com a objectiu aprofitar el poder social del cinema per difondre els principis bàsics de l’arquitectura. D’aquesta manera, s’espera aconseguir que la disciplina sigui un espai més accessible per a la ciutadania i situar Barcelona com a nucli central del sector dins el panorama mundial.

En el certamen, que es desenvoluparà durant la Setmana d’Arquitectura de Barcelona, s’hi poden presentar tots aquells documentals que tinguin com a eix temàtic central l’arquitectura, l’interiorisme o la ciutat. D’entre les obres presentades, el jurat escollirà 12 llargmetratges documentals i 20 curts documentals, que es projectaran als Cinemes Girona, a la Filmoteca de Catalunya, al Disseny Hub i en format online a través de Filmin.

El termini de presentació de les obres finalitza el dia 8 de febrer i s’acceptaran totes les creacions posteriors a l’1 de gener de l’any 2019, sigui quin sigui l'espai geogràfic on hagin estat produïdes.

Amb aquesta activitat, l’organització preveu crear sinergies entre els arquitectes i els diferents professionals lligats al sector audiovisual. Per això, cada projecció anirà seguida d’una xerrada de 30 minuts si la situació epidemiològica ho permet, i es confia en la celebració de quatre BARQ Talks i  una sèrie de debats dirigits per personalitats destacades dins el món de l’arquitectura i el cinema.

Consulta les bases completes de la convocatòria.

Inscriu-t’hi.

 

5/01/2021
Tornar